Vahteran resepti

Voitaikinoitu poron sisäfilee

26.06.2012 Antti Vahtera

Poron sisäfilee kietoutuu ihanan rapeaan voitaikinahuntuun.

Ainekset

500 g poron sisäfileetä

1 purjo

2 dl kermaa

1 rkl Dijon- sinappia

1 tl vehnäjauhoja

mustapippuria myllystä

suolaa

200 g voitaikinaa

voita paistamiseen

1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Poista fileistä kalvot. Mausta pippurilla, suolalla ja paista paistinpannulla voissa.
2. Jäähdytä ja sivele 1 rkl sinappia fileiden pintaan.
3. Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele kylmän juoksevan veden alla siivilässä. Lisää laakeapohjaiseen kattilaan 2 rkl vettä ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, lisää purjo ja anna pehmetä hetki sekoittaen.
4. Ripottele sekaan jauhot ja kaada päälle kerma. Anna kiehua hetki hiljalleen kunnes jauhot ovat kypsyneet ja kerma hieman kiehunut kokoon.
5. Mausta 1 rkl sinapilla, pippurilla ja tarkista suola.
6. Kauli voitaikina 1 mm paksuiseksi levyksi. Voitele levyn pinta munalla.
7. Leikkaa levy neljään osaan ja lisää jokaiseen osaan keskelle purjomuhennosta. Nosta fileet purjomuhennoksen päälle ja kääri taikina tiiviiksi paketiksi kiinni.
8. Nosta paketit leivinpaperin päälle uunipellille saumakohta alaspäin ja voitele pinta munalla.
9. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15- 20 minuuttia kunnes taikina kypsää.
10. Tarjoa vaikkapa raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka

Lue lisää

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Riistanrakastajan rouhea yhdistelmä: hirvipata ja tyylikäs, tuhti tannat

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus