Vahteran resepti

Vitello tonnato

26.06.2012 Antti Vahtera

Ruskista paisti tasaisesti joka puolelta paistinpannulla vähässä voissa. Paista 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpömittari näyttää 58 astetta. Kääri paisti foliopaperiin ja anna jäähtyä. Sekoita tehosekoittimessa tonnikala, majoneesi, puolet kapriksista ja anjovisfileet. Purista puolikkaan sitruunan mehu kastikkeeseen. Notkista kastiketta kermalla. Tarkista maku. Levitä lautasille puolet kastikkeesta. Leikkaa kylmästä paistista ohuita siivuja (noin 2 mm) ja asettele […]

Ainekset

300 g vasikanpaistia

1 purkki tonnikalaa öljyssä

2 dl majoneesia

4 rkl kaprista

4-5 anjovisfilettä

1 dl kermaa

1 sitruunan mehu

rucolaa

parmesanjuustolastuja

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Ruskista paisti tasaisesti joka puolelta paistinpannulla vähässä voissa. Paista 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpömittari näyttää 58 astetta. Kääri paisti foliopaperiin ja anna jäähtyä. Sekoita tehosekoittimessa tonnikala, majoneesi, puolet kapriksista ja anjovisfileet. Purista puolikkaan sitruunan mehu kastikkeeseen. Notkista kastiketta kermalla. Tarkista maku. Levitä lautasille puolet kastikkeesta. Leikkaa kylmästä paistista ohuita siivuja (noin 2 mm) ja asettele ne vierekkäin lautaselle. Sivele loppu kastike paistiviipaleiden pintaan. Ripottele päälle kapriksia, rucolaa ja parmesanlastuja. Rouhi pinnalle mustapippuria ja sormisuolaa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pähkinäiset vuohenjuusto-uuniviikunat

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Mustikka-sinihomejuustoleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Vuohenjuusto-puolukkaleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Tšekkiviinit nostavat päätään – missä mennään, Moravia?

08.12.2021 Sanna Pöyry + kuvat Josef Chlad

RAW Berlin – Viinimessut pandemian keskellä

08.12.2021 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus