Reseptit

Violetit rösticocktailit

Röstit kuin cocktailpalat. Blue congo -perunasta syntyy mahtavan väriset pikkuröstit, täytä anjovistahnalla ja mädillä tai piparjuurikermalla ja kylmäsavulohella.

Ainekset

25 pikkulettua

gluteeniton

45 min

*

400 g blue congo -perunaa tai violettia bataattia

1 dl mantelirouhetta

1 tl suolaa

1 muna

100 g voimakasta juustoraastetta

*

Paistamiseen:

voita ja öljyä

*

Mäti-anjovistäyte:

1 prk (120 g) smetanaa

2 anjovisfileetä

1 tl dijonsinappia

1/4 punasipuli hienonnettuna

1 dl tilliä hienonnettuna

50 g mätiä

*

Lohi-piparjuuritäyte:

100 g ohuita kylmäsavulohiviipaleita

1 dl kuohukermaa

2 rkl piparjuurta raastettuna

ripaus suolaa

ripaus sokeria

violettia miniyrttiä

Valmistusohje

1. Aloita mäti-anjovistäytteestä. Soseuta kulhossa smetana, anjovisfileet ja sinappi sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori punasipuli. Hienonna sipuli ja tilli.
2. Valmistele lohitäyte. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma piparjuuriraasteella, ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Tee röstit. Kuori perunat tai bataatit ja raasta ne raastimen karkealla terällä.
4. Sekoita kulhossa perunaraaste, mantelirouhe, suola, muna sekä juustoraaste.
5. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita röstiseosta. Painele lusikalla nokareet litteiksi. Paista 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes röstit ovat pinnalta ruskistuneet ja pysyvät hyvin kasassa.
6. Nosta röstit tarjoiluvadille. Annostele röstien päälle piparjuurikermaa ja kylmäsavulohta, koristele miniyrttien lehdillä. Laita osan röstien päälle anjovissmetanaa, mätiä, punasipuli- ja tillisilppua.

Vinkki: Voit korvata blue congo -perunan tavallisella yleisperunalla.

Viinisuositus

Ailalá 2017

526537, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DO Ribeiro / Galicia, Espanja
Ailalá-Ailaleo
14,61 € (0,75 l)
Soveltuu vegaaneille
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin sitruksinen ja hennon yrttinen makumaailma sopivat herkullisesti anjoviksen ja erityisesti mädin vivahteisiin, korostaen erityisesti mädin aromikuutta. Röstin paahteisuus ja kylmäsavustetun lohen aromit tuovat maukkaasti esiin viinin kypsää hedelmäisyyttä. Piparjuuren vivahteet ja viinin yrttisyys sointuvat maukkaasti yhteen.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä