Yleinen

Violetit rösticocktailit

time Created with Sketch.
45 min

Röstit kuin cocktailpalat. Blue congo -perunasta syntyy mahtavan väriset pikkuröstit, täytä anjovistahnalla ja mädillä tai piparjuurikermalla ja kylmäsavulohella.

Ainekset

25 pikkulettua

gluteeniton

45 min

*

400 g blue congo -perunaa tai violettia bataattia

1 dl mantelirouhetta

1 tl suolaa

1 muna

100 g voimakasta juustoraastetta

*

Paistamiseen:

voita ja öljyä

*

Mäti-anjovistäyte:

1 prk (120 g) smetanaa

2 anjovisfileetä

1 tl dijonsinappia

1/4 punasipuli hienonnettuna

1 dl tilliä hienonnettuna

50 g mätiä

*

Lohi-piparjuuritäyte:

100 g ohuita kylmäsavulohiviipaleita

1 dl kuohukermaa

2 rkl piparjuurta raastettuna

ripaus suolaa

ripaus sokeria

violettia miniyrttiä

Valmistusohje

1. Aloita mäti-anjovistäytteestä. Soseuta kulhossa smetana, anjovisfileet ja sinappi sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori punasipuli. Hienonna sipuli ja tilli.
2. Valmistele lohitäyte. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma piparjuuriraasteella, ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Tee röstit. Kuori perunat tai bataatit ja raasta ne raastimen karkealla terällä.
4. Sekoita kulhossa perunaraaste, mantelirouhe, suola, muna sekä juustoraaste.
5. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita röstiseosta. Painele lusikalla nokareet litteiksi. Paista 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes röstit ovat pinnalta ruskistuneet ja pysyvät hyvin kasassa.
6. Nosta röstit tarjoiluvadille. Annostele röstien päälle piparjuurikermaa ja kylmäsavulohta, koristele miniyrttien lehdillä. Laita osan röstien päälle anjovissmetanaa, mätiä, punasipuli- ja tillisilppua.

Vinkki: Voit korvata blue congo -perunan tavallisella yleisperunalla.

Viinisuositus

Ailalá 2017

526537, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DO Ribeiro / Galicia, Espanja
Ailalá-Ailaleo
14,61 € (0,75 l)
Soveltuu vegaaneille
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin sitruksinen ja hennon yrttinen makumaailma sopivat herkullisesti anjoviksen ja erityisesti mädin vivahteisiin, korostaen erityisesti mädin aromikuutta. Röstin paahteisuus ja kylmäsavustetun lohen aromit tuovat maukkaasti esiin viinin kypsää hedelmäisyyttä. Piparjuuren vivahteet ja viinin yrttisyys sointuvat maukkaasti yhteen.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kuohkeat blinit

time Created with Sketch.
12 h
Kalaruoka
Alkuruoka

Sillijäädyke

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Kalaruoka