Yleinen

Violetit rösticocktailit

time Created with Sketch.
45 min

Röstit kuin cocktailpalat. Blue congo -perunasta syntyy mahtavan väriset pikkuröstit, täytä anjovistahnalla ja mädillä tai piparjuurikermalla ja kylmäsavulohella.

Ainekset

25 pikkulettua

gluteeniton

45 min

*

400 g blue congo -perunaa tai violettia bataattia

1 dl mantelirouhetta

1 tl suolaa

1 muna

100 g voimakasta juustoraastetta

*

Paistamiseen:

voita ja öljyä

*

Mäti-anjovistäyte:

1 prk (120 g) smetanaa

2 anjovisfileetä

1 tl dijonsinappia

1/4 punasipuli hienonnettuna

1 dl tilliä hienonnettuna

50 g mätiä

*

Lohi-piparjuuritäyte:

100 g ohuita kylmäsavulohiviipaleita

1 dl kuohukermaa

2 rkl piparjuurta raastettuna

ripaus suolaa

ripaus sokeria

violettia miniyrttiä

Valmistusohje

1. Aloita mäti-anjovistäytteestä. Soseuta kulhossa smetana, anjovisfileet ja sinappi sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori punasipuli. Hienonna sipuli ja tilli.
2. Valmistele lohitäyte. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi annospaloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kerma piparjuuriraasteella, ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Tee röstit. Kuori perunat tai bataatit ja raasta ne raastimen karkealla terällä.
4. Sekoita kulhossa perunaraaste, mantelirouhe, suola, muna sekä juustoraaste.
5. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle ruokalusikallisen kokoisia nokareita röstiseosta. Painele lusikalla nokareet litteiksi. Paista 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes röstit ovat pinnalta ruskistuneet ja pysyvät hyvin kasassa.
6. Nosta röstit tarjoiluvadille. Annostele röstien päälle piparjuurikermaa ja kylmäsavulohta, koristele miniyrttien lehdillä. Laita osan röstien päälle anjovissmetanaa, mätiä, punasipuli- ja tillisilppua.

Vinkki: Voit korvata blue congo -perunan tavallisella yleisperunalla.

Viinisuositus

Ailalá 2017

Alkon tuotenro: 526537

Valkoviini Espanja
14,81 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Nokkosletut

Kasvisruoka
Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kuohkeat blinit

time Created with Sketch.
12 h
Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus