Reseptit

Viileä omenakeitto ja kampasimpukka-kinilaw

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Omenakeiton kanssa tarjottavat kampasimpukat ovat saaneet vaikutteita Aasiasta. Kinilaw on filippiiniläinen tapa kypsentää meren antimia.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

20 min + 2 h maustumiseen

*

2 (300 g) granny smith -omenaa

1/3 (100 g) kurkkua kuorittuna

1 varsi (50 g) selleriä

3 dl omenamehua

100 g tuoretta pinaattia

1 lime

1/3 tl suolaa

*

Kampasimpukka-kinilaw:

4 kampasimpukkaa

2 rkl kookosviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

1 tl vihreää chiliä hienonnettuna

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl punasipulia hienonnettuna

1 dl kookosmaitoa

1/2 tl suolaa

*

Koristeluun:

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Kaada paloitellut, siemenkodattomat omenat, kuorittu kurkku, varsiselleri sekä omenamehu tehosekoittimeen ja sekoita reilu minuutti.
2. Lisää pinaatti, raastettu limen kuori sekä limestä puristettu mehu ja suola. Sekoita reilu minuutti ja nosta kannu jääkaappiin pariksi tunniksi.
3. Valmista kinilaw. Leikkaa kampasimpukat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa (kookos)etikan kanssa. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi, jonka jälkeen siivilöi etikka pois kampasimpukoista.
4. Sekoita toisessa kulhossa chili, inkivääri, punasipuli, kookosmaito sekä suola. Lisää valutetut kampasimpukat kulhoon ja nosta kylmään maustumaan muutamaksi tunniksi.
5. Siivilöi makukastike pois ja nostele maustuneet ja raakakypsyneet kampasimpukat lautaselle.
6. Sekoita viilentynyt keitto vielä sekaisin tehosekoittimessa ja kaada lautaselle kampasimpukoiden viereen ja päälle.

Vinkki:
Paista kampasimpukoita pannulla kirkastetussa voissa, asettele lautaselle keiton ja kinilaw`n kanssa.

Viinisuositus

Ruppertsberger Imperial Riesling 2018

907337, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Pfalz / Saksa
Ruppertsberger
Riesling
12,98 € (0,75 l)
Soveltuu vegaaneille
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin persikan, karviaisen ja sitruksien aromit sopivat erinomaisesti keiton omenan ja varsiselleriin makuihin. Keiton happamuus ja kampasimpukan paahteisuus tuovat maukkaasti viinistä kypsää persikkaisuutta esiin. Viinin tuntuva mineraalisuus ja yrttisyys viimeistelevät kesältä maistuvan ruoan.

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Kaupallinen yhteistyö

Vastaavia artikkeleita

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

TOP 5: Magnumit kesäjuhliin

12.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Shutterstock

Liity porukkaamme, haemme uutta työntekijää

11.06.2019 Elisa