Vahteran resepti

Viikunoilla täytetty possunfileerulla

26.06.2012 Antti Vahtera

Täytä possunfilee ihanan makeilla viikunoilla, kääri rullalle ja valele hennon aromaattisella salottisipulikastikkeella.

Ainekset

600 g porsaan ulkofileetä

200 kuivattuja viikunoita

2 rkl Dijon- sinappia

2 cl konjakkia

mustapippuria myllystä

suolaa

puuvillalankaa sitomiseen

Salottisipulikastike

2 salottisipulia

2 dl vaaleaa lihalientä

2 dl punaviiniä

2 rkl balsamietikkaa

2 rkl voita

mustapippuria

(suolaa)

Valmistusohje

1. Leikkaa filee veitsellä ohueksi levyksi viilto kerrallaan niin että se pysyy yhtenäisenä palana. Sivele levylle sinappi, mausta pippurilla ja vähällä suolalla.
2. Leikkaa viikunat viipaleiksi ja kiehauta vähässä vedessä pehmeiksi. Mausta konjakilla ja anna jäähtyä.
3. Levitä viikunat fileen päälle. Kääri filee tiiviisti rullaksi (kuten kääretorttu) ja sido puuvillalangalla tiukaksi paketiksi.
4. Mausta fileen pinta vielä pippurilla, suolalla ja ruskista pannulla vähässä voissa joka puolelta kauniin kullanruskeaksi.
5. Paista fileerulla 180 asteisessa uunissa noin 25- 30 minuuttia. Nosta rulla uunista, kääri folioon ja anna mehustua 10 minuuttia. Poista fileestä sidontalangat ja leikkaa viipaleiksi.

Salottisipulikastike

6. Silppua sipuli ja kuullota kattilassa vähässä voissa pehmeäksi. Lisää lihaliemi, punaviini, balsamietikka ja anna kiehua hiljaa kunnes liemestä lähes puolet kiehunut kokoon.
7. Nosta liedeltä ja sekoita kylmä voi sekaan. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Yrteillä täytetty toskanalainen possunfilee

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Portugali lasissa ja lautasella – herkulliset reseptit ja houkuttelevimmat viinit!

15.02.2021 Viinilehden toimitus

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus