viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vihreä shakshuka
Reseptit

Vihreä shakshuka

04.05.2023 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
3-4 annosta

Tunisialainen shakshuka maistuu vuoden ympäri. Keväällä mausteinen pannuruoka raikastuu ja muuttuu tomaattisesta vihreäksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g fenkolia

1 sipuli

1–2 vihreää chiliä

1 ½ rkl oliiviöljyä

½ dl valkoviiniä

1 pss (200 g) pakasteherneitä

¾ tl suolaa

1 tl kuivattua minttua

½ tl juustokuminaa

mustapippuria myllystä

2 rkl sitruunan mehua

3–4 munaa

150 g fetaa

tilliä tai korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. 2. Kuori ja paloittele sipuli. Viipaloi chili.
3. Kuumenna öljy isossa pannussa tai paistokasarissa. Lisää tuoreet kasvikset ja valkoviini. Kuumenna sekoitellen, kunnes fenkoli on hieman pehmentynyt. Lisää herneet, suola, minttu, juustokumina, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita.
4. Tee kasvisseokseen paistinlastalla 3–4 koloa ja riko munat niihin. Kypsennä keskilämmöllä kannen tai leivinpaperin alla, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia tai pehmeitä, oman makusi mukaan.
4. Murenna päälle feta, viimeistele tillillä tai korianterilla. Nosta pannu pöytään ja tarjoile heti.

Vinkki! Tarjoile shakshukan kanssa vaaleaa juurileipää. Jos haluat ateriasta ruokaisamman, keitä lisukkeeksi täysjyväbulguria.

Viinisuositus

Val d'Oca Millesimato Prosecco Extra Dry 2020

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Veneto
13,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Majoneesimunat

time Created with Sketch.
30 min
Pikkusyötävä
Pääruoka

Lue lisää

Helppo ja herkullinen vegebrunssi + kuohuviinit

08.02.2022 Reseptit ja tyyli: Teresa Välimäki Kuvat: Laura Riihelä

Uudenvuoden tarjottavat: illan bileet ja aamun brunssi

20.12.2021 Viinilehden toimitus

Raikas kuohuviinicocktail poksauttaa uudenvuoden juhlat käyntiin – maistuu myös brunssilla!

20.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä