Reseptit

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

07.06.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Rapeassa kesäkaalisalaatissa on mukana myös fenkolia ja pähkinöitä. Katkaravut voi hyvin jättää pois, jolloin salaatti on mainio grilliruoan lisuke.

Ainekset

1 (pieni) kesäkaali

1 (pieni) fenkoli

1 nippu tilliä

½ dl pähkinöitä rouhittuna

200 g katka- tai jokiravunpyrstöjä

*

Kastike:

1 tl sitruunan kuorta raastettuna

2 rkl valkoista balsamicoa

2 rkl saksanpähkinäöljyä

2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

½ tl suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali ja fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita kulhossa kaikki salaattiainekset keskenään.
2. Sekoita kastikeainekset huolellisesti pienessä kulhossa. Lusikoi osa kastikkeesta salaattiin ja tarjoa loput erikseen.

Viinisuositus:

Korrell Riesling vom Tonmergel 2019

Alkon tuotenro: 508747

Valkoviini Nahe
15,29 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Salomon Undhof Franciscus Grüner Veltliner 2019

Alkon tuotenro: 517797

Valkoviini Itävalta
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kesäkaali-halloumpihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton
Alkuruoka

Skagen-voileipäkakku

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Ihanat uudet perunat & niille sopivat viinit

10.06.2021 Taina Salovaara + kuvat Laura Riihelä

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Viinilehden toimitus + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus