Reseptit

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

06.04.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kylvetä nieriä valkoviinissä ja tarjoa parsan ja mädin kanssa. Kaada lasiin saksalaista, hedelmäistä pinot gris'tä.

Ainekset

600 g nieriäfileetä

1 tl suolaa

1/3 tl mustapippuria myllystä

4 dl valkoviiniä

400 g vihreää parsaa

4 rkl mätiä

4 rkl smetanaa

4 rkl tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

*

Koristeluun:

punasipulia hienonnettuna

sitruunaviipaleita

Valmistusohje

1. Pyyhi kalafileet puhtaiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kalat nahkapuoli alaspäin paistinpannuun. Lisää viini ja sen verran kylmää vettä, että neste peittää kalat juuri ja juuri. Peitä pannu kannella. Kiehauta seos.
3. Lisää joukkoon puhdistetut parsat. Vähennä lämpö miedohkolle ja anna porista ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
4. Nosta kala ja parsat liemestä tarjoiluvadille. Lusikoi päälle muutama lusikallinen nestettä pannusta.
5. Viimeistele nieriä ja parsa mädillä, smetanalla ja tillillä. Koristele halutessasi punasipulilla ja sitruunaviipaleilla.

Viinisuositus

Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2019

Alkon tuotenro: 578777

Valkoviini Pfalz
10,69 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Haudutettu lohi ja punajuuri-kikhernedal

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton
Alkuruoka

Parsa-naanleipä-pizza

time Created with Sketch.
25 min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsa ja kananmuna-sitruunakastike

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Halloum on grillistä tuttu – parita sille nämä viinit!

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden hanaviini on valittu! Katso voittajapunkku ja -valkkari

16.06.2021 Viinilehden toimitus