viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Nieriä, parsa ja mäti
Reseptit

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

06.04.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kylvetä nieriä valkoviinissä ja tarjoa parsan ja mädin kanssa. Kaada lasiin saksalaista, hedelmäistä pinot gris'tä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g nieriäfileetä

1 tl suolaa

1/3 tl mustapippuria myllystä

4 dl valkoviiniä

400 g vihreää parsaa

4 rkl mätiä

4 rkl smetanaa

4 rkl tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

*

Koristeluun:

punasipulia hienonnettuna

sitruunaviipaleita

Valmistusohje

1. Pyyhi kalafileet puhtaiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kalat nahkapuoli alaspäin paistinpannuun. Lisää viini ja sen verran kylmää vettä, että neste peittää kalat juuri ja juuri. Peitä pannu kannella. Kiehauta seos.
3. Lisää joukkoon puhdistetut parsat. Vähennä lämpö miedohkolle ja anna porista ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
4. Nosta kala ja parsat liemestä tarjoiluvadille. Lusikoi päälle muutama lusikallinen nestettä pannusta.
5. Viimeistele nieriä ja parsa mädillä, smetanalla ja tillillä. Koristele halutessasi punasipulilla ja sitruunaviipaleilla.

Viinisuositus

Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Pfalz
10,90 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini on palkittu! Lumoava viini yllätti

04.03.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä