viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku
Reseptit

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

20.01.2023 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
servings Created with Sketch.
10 annosta

Herkullinen juustokakku syntyy vadelmista, raparperista ja jogurtista. Nam!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Keksipohja:

200 g suklaakuorrutekeksejä

80 g sulatettua voita  

*

Täyte:

6 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl paksua turkkilaista jogurttia

2 dl sokeria

1 tl vaniljajauhetta

200 g raparperihilloa

2 limetin mehu ja kuoriraaste

2 dl vispikermaa

200 g tuoreita vadelmia  

*

Koristelu:

marenkeja (valmiita tai itsetehtyjä)

syötäviä kukkia

Marengit:

4 kananmunan valkuaista

¼ tl suolaa

2½ dl hienoa sokeria

2 tl maissitärkkelystä

1 tl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
3. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri, vaniljajauhe, raparperihillo ja limettien kuoriraaste isossa kulhossa.
4. Vaahdota kerma. Kääntele kermavaahto juusto-jogurttiseokseen.
5. Kuumenna limettien mehu pannulla. Purista neste pois liotetuista liivatelehdistä ja sulata ne limettimehuun.
6. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuusto-jogurttiseokseen koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vadelmat täytteeseen.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli.
8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
9. Koristele kakku marengeilla ja syötävillä kukilla.

Marengit

1. Vaahdota valkuaiset ja suola tehosekoittimessa tai yleiskoneessa.
2. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
3. Pursota massasta kauniita, erikokoisia marenkeja leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
4. Paista marenkeja 110-asteisessa uunissa noin 75–90 minuuttia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marengin pinta tummu liikaa.
5. Jäähdytä. Säilytä marengit purkissa tai rasiassa valolta suojattuna.

Viinisuositus

Abbazia Moscato Spumante Rose Dolce

Alkon tuotenro: 561497

Kuohuviini Italia
9,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Punajuurta ja jogurttia

time Created with Sketch.
5 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Jälkiruoka
Alkuruoka

Lue lisää

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Ihana, hapokas raparperi – katso herkulliset raparperireseptit!

17.05.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä