viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Uunikala
Reseptit

Uunikala ja kasvispaistos loirelaisittain

14.09.2022 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Tämä uunikala on valmistettu Loiren tapaan ja tarjoillaan hurmaavan kasvispaistoksen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–2 (n. 1 200 g) kokonaista kuhaa

oliiviöljyä

suolaa

valkopippuria

1 ruukku viinisuolaheinää

1 dl valkoviiniä

3 rkl voita

*

Kasvispaistos:

2 rkl voita

2 rkl oliiviöljyä

2 hienonnettua sipulia

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 fenkolia

10 retiisiä

1 kesäkurpitsa

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Pyyhi kuha talouspaperilla kuivaksi ja tee kylkiin viillot terävällä veitsellä.
2. Nosta kala uunivuokaan ja lorauta pintaan hieman oliiviöljyä. Mausta kalan kyljet ja vatsa huolellisesti suolalla ja valkopippurilla. Täytä kala viinisuolaheinällä. Lorauta vuokaan valkoviini ja lisää joukkoon voi nokareina.
3. Paista kalaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys ja jatka tarvittaessa paistamista. Valele kalaa vuokaan syntyvällä viini-voiseoksella kerran kypsentämisen aikana.
4. Leikkaa kaikki vihannekset sormenpään kokoisiksi paloiksi.
5. Kuumenna voi-öljyseos pannulla. Paista kasviksia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä mutta ovat edelleen napakoita: lisää pannulle ensin sipulit, sitten fenkoli, lopuksi retiisi ja kesäkurpitsa. Mausta kasvispaistos suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile uunikala kasvispaistoksen kanssa.

Viinisuositus

Chateau de Plaisance L’Anjou Blanc 2021
Ranska, Alko 954085, 27,95 €

Chenin Blanc

Viinin omenaisuus, sitruksisuus, yrttisyys ja mineraalisuus sointuvat annoksen puhdaspiirteisiin vivahteisiin ja tuovat kokonaisuuteen syvempää makumaailmaa. Raikkaan eloisa viini on voimakkuudeltaan herkullisessa tasapainossa kala-annoksen kanssa. Puhdaspiirteisen herkkä kokonaisuus.

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Ranskalainen vihreä salaatti & vinegretti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Faktat haltuun: Pouilly-Fuissé ja Pouilly-Fumé

22.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Syksyn sävyinen Rhône – pruuvissa rhônelaiset punaviinit

17.10.2023 Antero Niemiaho, Sommelier

Parhaat viinivalinnat kasvisruoille

27.09.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä