viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Vappuherkku: Uunidonitsit

23.04.2018 Resepti: Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

Helpot uunidonitsit ovat tämän vapun juttu. Unohda uppopaisto, nämä donitsit onnistuvat lapsiltakin. Kokeile ja ihastu.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Noin 15 kappaletta

*

1/2 dl öljyä

1 1/4 dl vaniljajogurttia

1 muna

1 dl sokeria

1/2 tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

1 rkl öljyä

*

Kuorrutus:

25 g voita

1/2 dl sokeria + 1 tl kanelia

1 dl mansikka-tomusokeria + 1-2 tl vettä

1 dl kaakao-tomusokeria + 1-2 tl vettä

strösseleitä

*

donitsipelti

Valmistusohje

1. Sekoita öljy, jogurtti, muna ja sokeri kulhossa.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
3. Öljyä donitsipelti kevyesti. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellin koloihin.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Älä kypsennä donitseja liikaa, pinta jää vaaleaksi mutta kuorrute peittää sen.
5. Sulata kuorrutteen voi. Voitele donitsit voisulalla. Jos kuorrutat donitsit kaneli-sokerissa, pyöritä donitsit kanelilla maustetussa sokerissa, jäähdytä.
6. Valmista tomusokerista ja vedestä jäykkä kuorrute. Valuta kuorrutetta jäähtyneille donitseille ja koristele strösseleillä.

Vinkki: Leivo donitsit edellisenä päivänä. Säilytä muoviin käärittynä, voitele ja kuorruta vähän ennen tarjoilua.

Vappuviinisuositus

Canti Moscato d'Asti

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Piemonte
9,89 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Lue lisää

3 x vappuvalkkari – viinivinkit vapun viettoon

22.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Vappureseptit ja vuoden top 3 kuohuvat

27.04.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä