Reseptit

Tumma kanipata

13.09.2021 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
4 annosta

Tiivismakuinen kanipata saa luonnetta ja kypsää marjaisuutta zinfandel-punaviinistä. Kaada zinfandelia myös lasiin, ja nauti padan kera.

Ainekset

1 kokonainen kani (n. 1 kg)

mustapippuria

suolaa

2 rkl vehnäjauhoja

4 rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia

4 valkosipulinkynttä

100 g varsiselleriä (n. 1 varsi)

100 g palsternakkaa kuorittuna (n. 1 kpl)

150 g porkkanaa kuorittuna (n. 2 kpl)

1 kanelitanko

6 kokonaista neilikkaa

2 laakerinlehteä

5 dl zinfandel-punaviiniä

1 l tummaa lihalientä

10 kuivattua luumua (kivetön)

hienoa merisuolaa

Valmistusohje

1. Putsaa kani tarvittaessa. Leikkaa viiteen osaan (reidet, koivet ja rinta erikseen).
2. Mausta lihapalat pippurilla ja suolalla. Jauhota palat kevyesti.
3. Lämmitä 2 rkl öljyä pannulla. Ruskista lihapalat ja siirrä ne sivuun odottamaan.
4. Suikaloi salottisipuli, valkosipuli ja varsiselleri. Leikkaa palsternakka ja porkkana suupaloiksi.
5. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uunipadassa. Kuullota siinä vihannekset, juurekset sekä kaneli, neilikka ja laakerinlehti. Lisää joukkoon ruskistetut lihat.
6. Lisää sitten punaviini pataan ja kiehauta.
7. Lisää lihaliemi ja kiehauta seos.
8. Siirrä pata 150-asteiseen uuniin ja kypsennä noin tunti ilman kantta.
9. Lisää joukkoon kuivatut luumut ja kypsennä vielä noin tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa helposti luista.

Lisukkeeksi sopii esimerkiksi tryffeliöljyllä maustettu maa-artisokkapyree, polenta tai juuressose.

Huom! Varothan syödessä jäniksen lihassa mahdollisesti olevia hauleja.

Viinisuositus:

Gnarly Head Old Vine Zin 2019

Alkon tuotenro: 405157

Punaviini Kalifornia
13,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Burgundinpata

time Created with Sketch.
3-4 h
Maidoton Liharuoka
Alkuruoka

Maa-artisokka-tattigalette

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Pippurisen mausteinen syrah on riistakauden kruunaamaton kuningas

16.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Zinfandel on pataruokien luottokumppani

13.09.2021 Viinilehden toimitus

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä