viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Tumma kanipata
Reseptit

Tumma kanipata

13.09.2021 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
4 annosta

Tiivismakuinen kanipata saa luonnetta ja kypsää marjaisuutta zinfandel-punaviinistä. Kaada zinfandelia myös lasiin, ja nauti padan kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kokonainen kani (n. 1 kg)

mustapippuria

suolaa

2 rkl vehnäjauhoja

4 rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia

4 valkosipulinkynttä

100 g varsiselleriä (n. 1 varsi)

100 g palsternakkaa kuorittuna (n. 1 kpl)

150 g porkkanaa kuorittuna (n. 2 kpl)

1 kanelitanko

6 kokonaista neilikkaa

2 laakerinlehteä

5 dl zinfandel-punaviiniä

1 l tummaa lihalientä

10 kuivattua luumua (kivetön)

hienoa merisuolaa

Valmistusohje

1. Putsaa kani tarvittaessa. Leikkaa viiteen osaan (reidet, koivet ja rinta erikseen).
2. Mausta lihapalat pippurilla ja suolalla. Jauhota palat kevyesti.
3. Lämmitä 2 rkl öljyä pannulla. Ruskista lihapalat ja siirrä ne sivuun odottamaan.
4. Suikaloi salottisipuli, valkosipuli ja varsiselleri. Leikkaa palsternakka ja porkkana suupaloiksi.
5. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uunipadassa. Kuullota siinä vihannekset, juurekset sekä kaneli, neilikka ja laakerinlehti. Lisää joukkoon ruskistetut lihat.
6. Lisää sitten punaviini pataan ja kiehauta.
7. Lisää lihaliemi ja kiehauta seos.
8. Siirrä pata 150-asteiseen uuniin ja kypsennä noin tunti ilman kantta.
9. Lisää joukkoon kuivatut luumut ja kypsennä vielä noin tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa helposti luista.

Lisukkeeksi sopii esimerkiksi tryffeliöljyllä maustettu maa-artisokkapyree, polenta tai juuressose.

Huom! Varothan syödessä jäniksen lihassa mahdollisesti olevia hauleja.

Viinisuositus:

Gnarly Head Old Vine Zin 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kalifornia
13,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lämmittävä burgundinpata

time Created with Sketch.
3 h 30 min
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Coelho assado – portugalilainen paahdettu kani

time Created with Sketch.
2 h + marinointi yön yli h
Gluteeniton Liharuoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Syksyn parhaat viinit – pihistä vs. panosta

23.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Sesongin parhaat sieniviinit ja -reseptit

21.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talven tuhdeimmat punkut ja valloittavimmat valkkarit

21.02.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä