Reseptit

Tryffelirisotto

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tryffelirisotto maistuu aina. Kokeile tehdä se kotimaisista tryffeleistä valmistetusta tryffelivoista.

Ainekset

1/2 nippu kevätsipulia tai 6 cm pala purjoa

1 rkl öljyä

3 1/2 dl risottoriisiä

1 dl kuivaa valkoviiniä

noin 1 l kasvislientä

loraus kermaa

1 dl parmesaania raastettuna

25 g tryffelivoita (ohje alla)

suolaa

pippuria

tryffelilastuja

*

Tryffelivoi:

100 g voita (huoneenlämpöistä)

10 g tryffelisieniä

hienoa merisuolaa

Valmistusohje

1. Valmista tryffelivoi. Lisää huoneenlämpöiseen voihin ohuiksi viipaleiksi tryffelihöylällä tai veitsellä leikatut tryffelit. Lisää hienoa merisuolaa maun mukaan. Suola korostaa tryffelien aromia.
2. Pakasta tryffelivoi. Tryffelivoi saa lisäaromia pakkasessa.
3. Kuullota risoton silputut sipulit öljyssä.
4. Lisää riisi ja kuullota.
5. Kaada joukkoon valkoviini ja anna imeytyä.
6. Lisää lämmintä kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää. Sekoita välillä ja lorauta lopussa sekaan kermaa.
7. Poista risotto liedeltä. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja tryffelivoi. Valmis risotto on rakenteeltaan puuron ja vellin välimuoto.
8. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreilla tryffelilastuilla.

Vinkki: Valmista tryffelivoita voi ostaa Tryffdeli-kaupasta Lahdesta.

Viinilehti kävi tryffelimetsässä Suomessa. Lue juttu.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Maa-artisokka-tryffelipasta

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

Suomalainen tryffeli, totta vai tarua?

21.01.2020 Riikka Huotari + Kuvat Sami Repo

Nyt herkutellaan tryffelillä!

12.11.2015 Teksti Katri Saukkonen + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino + Lähde Lars C. Ingman