Tonnikalapihvi pippurilla ja sieni-perunapaistos

Tonnikalapihvi kuorrutetaan herkullisilla pippureilla ja tarjoillaan sieni-perunapaistoksen kera. Herkullista!

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

150 g tuoretta tonnikalan fileetä henkeä kohti

1 dl murskattua musta- ja valkopippuria

suolaa

1 rkl voita

2 dl kermaa

100 g siitakesieniä

1 dl vahvaa vasikanlientä

*

Sieni-perunapaistos:

6–8 Rosamunda uuniperunaa

100 g siitakesieniä tai tuoreita kantarelleja

100 - 150 g voita

valko- ja mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa tonnikalafilee pihveiksi. Pyörittele tonnikalapihvit pippuriseoksessa ja mausta suolalla.
2. Paista pihvit kevyesti voissa paistinpannulla. Lisää pannulle pilkotut sienet ja paista hetki.
3. Lisää vasikanliemi, kermaa ja anna kastikkeen kiehahtaa, kuitenkin niin että pihvit jäävät punertavaksi sisältä.
Nosta pihvit pois pannulta ja keitä kastiketta hetki kasaan. Tarjoile tonnikalapihvi sieni-perunapaistoksen kanssa.

Sieni-perunapaistos

1. Pese perunat ja nosta uunipellille. Kypsennä 180 asteisessa uunissa kypsiksi.
2. Halkaise perunat pituussuuntaan ja kaavi lusikalla sisus kulhoon.
3. Lisää viipaloidut ja kevyesti paistetut sienet, voi ja mausteet. Sekoita kuohkean tasaiseksi kattilassa varovasti kuumentaen.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla