viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Tonnikalapihvi pippurilla ja sieni-perunapaistos

26.06.2012 Antti Vahtera

Tonnikalapihvi kuorrutetaan herkullisilla pippureilla ja tarjoillaan sieni-perunapaistoksen kera. Herkullista!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

150 g tuoretta tonnikalan fileetä henkeä kohti

1 dl murskattua musta- ja valkopippuria

suolaa

1 rkl voita

2 dl kermaa

100 g siitakesieniä

1 dl vahvaa vasikanlientä

*

Sieni-perunapaistos:

6–8 Rosamunda uuniperunaa

100 g siitakesieniä tai tuoreita kantarelleja

100 - 150 g voita

valko- ja mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa tonnikalafilee pihveiksi. Pyörittele tonnikalapihvit pippuriseoksessa ja mausta suolalla.
2. Paista pihvit kevyesti voissa paistinpannulla. Lisää pannulle pilkotut sienet ja paista hetki.
3. Lisää vasikanliemi, kermaa ja anna kastikkeen kiehahtaa, kuitenkin niin että pihvit jäävät punertavaksi sisältä.
Nosta pihvit pois pannulta ja keitä kastiketta hetki kasaan. Tarjoile tonnikalapihvi sieni-perunapaistoksen kanssa.

Sieni-perunapaistos

1. Pese perunat ja nosta uunipellille. Kypsennä 180 asteisessa uunissa kypsiksi.
2. Halkaise perunat pituussuuntaan ja kaavi lusikalla sisus kulhoon.
3. Lisää viipaloidut ja kevyesti paistetut sienet, voi ja mausteet. Sekoita kuohkean tasaiseksi kattilassa varovasti kuumentaen.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sitruuna-perunagnocchit & mätimousse

time Created with Sketch.
60 min
Gluteeniton Pasta
Alkuruoka

Kirkas perunasalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Perunarösti

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton

Lue lisää

Syksyn parhaat Pinot Noir -punaviinit

18.08.2022 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Carménère – liha- ja sieniruokia rakastava rypäle

15.09.2021 Viinilehden toimitus + ruokakuvat Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä