Reseptit

Ranskalainen tomaatti-dijonpiirakka

06.05.2021 Ruoka Henri Alén + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 5 min
servings Created with Sketch.
8-10 palaa annosta

Istu alas ranskalaisbistron pöytään, nauti auringosta, hemmottele itseäsi roseeviinillä ja herkuttele tomaattipiiraalla.

Ainekset

3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

125 g voita huoneenlämpöisenä

1 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

*

Täyte:

3 pihvitomaattia

1 sipuli

½ tl suolaa

2 dl gruyere-juustoa raastettuna

1 rkl karkeaa dijonsinappia (kokojyvä)

1 rkl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria

ripaus oreganoa

Valmistusohje

1.Valmista piirakkataikina. Nypi jauhot ja voi sekaisin.
2. Lisää mukaan suola ja lopuksi vesi. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista.
3. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija 24 cm). Nosta piirakkavuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
4. Viipaloi täytteen tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Suolaa sipulit ja tomaatit kevyesti. Tämä poistaa niistä hieman nestettä ja pohja ei pääse vetymään.
5. Ota piirakkavuoka jääkaapista ja levitä sinappi pohjan päälle. Ripottele juusto sinapin päälle. Asettele tomaatti- ja sipuliviipaleet limittäin vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Ripottele päälle lopuksi oreganoa ja mustapippuria.

Viinisuositus

Fortant de France Merlot Rosé 2018

Alkon tuotenro: 483277

Roseeviini Ranska
11,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Aprikoosigalette ja aniskerma

time Created with Sketch.
2 h 40 min
Munaton Leivonnainen
Pääruoka

Täytetyt tomaatit provencale ja paistettu raakamakka

time Created with Sketch.
45 min
Maidoton Liharuoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Laguiole-juusto on roseeviinin kaveri – 2 x juomasuositus

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä