viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
tomaattipiirakka dijonilla
Reseptit

Ranskalainen tomaatti-dijonpiirakka

06.05.2021 Ruoka Henri Alén + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 5 min
servings Created with Sketch.
8-10 palaa annosta

Istu alas ranskalaisbistron pöytään, nauti auringosta, hemmottele itseäsi roseeviinillä ja herkuttele tomaattipiiraalla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

125 g voita huoneenlämpöisenä

1 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

*

Täyte:

3 pihvitomaattia

1 sipuli

½ tl suolaa

2 dl gruyere-juustoa raastettuna

1 rkl karkeaa dijonsinappia (kokojyvä)

1 rkl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria

ripaus oreganoa

Valmistusohje

1.Valmista piirakkataikina. Nypi jauhot ja voi sekaisin.
2. Lisää mukaan suola ja lopuksi vesi. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista.
3. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija 24 cm). Nosta piirakkavuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
4. Viipaloi täytteen tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Suolaa sipulit ja tomaatit kevyesti. Tämä poistaa niistä hieman nestettä ja pohja ei pääse vetymään.
5. Ota piirakkavuoka jääkaapista ja levitä sinappi pohjan päälle. Ripottele juusto sinapin päälle. Asettele tomaatti- ja sipuliviipaleet limittäin vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Ripottele päälle lopuksi oreganoa ja mustapippuria.

Viinisuositus

Fortant de France Merlot Rosé 2018

Alkon tuotenro: 483277

Roseeviini Ranska
11,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Feta-pinjansiemenpannuleipä ja tomaatti-rucolasalaatti

time Created with Sketch.
30 + kohoaminen min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Tarte tatin kirsikkatomaateista

time Created with Sketch.
40 + 30 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

10 x kesärosee – kesän parhaat pinkit viinit

31.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Jochen Dreissigacker: viinivallankumouksellinen

13.05.2022 Ilkka Sirén + kuva Peter Bender

Roseebuumin lähteillä – neljä roseetuottajaa kertovat supertrendistä

05.05.2022 Essi Avéllan + kuvat tuottajat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä