Yleinen

Tomaattinen hirvipata

time Created with Sketch.
3 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Tomaattinen hirvipata ei perunoita kaipaa. Pata viimeistellään fetalla ja lehtipersiljalla.

Ainekset

6 annosta

munaton

50 min + lihojen lämpeneminen ja kypsennys 2 t 30 min

*

1 kg hirvenpaistia

2 rkl voita

2 rkl öljyä

5 dl vettä

5 dl olutta

1 rkl riistafondia

5–10 tippaa srirachaa

1/2 tl mustapippuria

2 oksaa timjamia

1–2 oksaa rosmariinia

1 kg tomaatteja

2 porkkanaa

1/2 kesäkurpitsa

2 1/2 dl täysjyväohraa (esim. Torino)

(suolaa)

*

Lisäksi:

fetaa

persiljaa

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
2. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista palat muutamassa erässä voin ja öljyn sekoituksessa kuumalla pannulla tai padassa.
3. Siirrä ruskistetut lihat pataan, lisää vesi ja olut. Kuumenna kiehuvaksi, lisää fondi ja mausteet.
4. Huuhtele tomaatit, paloittele ja poista kannat. Lisää tomaatinpalat pataa ja anna lihojen kiehua hautuen noin tunti.
5. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Nosta kasvikset ja ohrat pataan ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää ja hirvipata valmis.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa shirachaa ja suolaa. Tarjoa hirvipata murustellun fetan ja lehtipersiljan kanssa.

Viinisuositus

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

456437, Alkon tuotesivu
Punaviini / AC Côtes du Rhône / Ranska
Chapoutier
Grenache, Grenache Noir, Syrah
13,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin kypsän marjainen aromikkuus tarjoaa annokseen uuden ulottuvuuden ja yrttisessä aromikkuudessaan täydentää padan samankaltaisia makuja. Tomaatin hapokkuuden ja fetan hennon suolaisuuden myötä viinin kypsän marjaiset piirteet korostuvat. Rustiikkista tasapainoa!

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Paahdetut punajuuret, fenkolikastike, suppilovahverot ja villiriisi

time Created with Sketch.
9 h
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Yhden astian lasagne

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Pasta
Pääruoka

Porkkanakeitto ja rapeat juustokuutiot

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Nämä ovat Viinilehden Vuoden punaviini 2019 ja Vuoden valkoviini 2019

14.11.2019 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden viiniravintola 2019: Kajo

14.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Jukka Salminen

Viinilehden Vuoden viininystävä 2019: Mikki Kauste

14.11.2019 Riikka Huotari + Kuva Kaisu Jouppi