Yleinen

Tomaattinen hirvipata

time Created with Sketch.
3 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Tomaattinen hirvipata ei perunoita kaipaa. Pata viimeistellään fetalla ja lehtipersiljalla.

Ainekset

6 annosta

munaton

50 min + lihojen lämpeneminen ja kypsennys 2 t 30 min

*

1 kg hirvenpaistia

2 rkl voita

2 rkl öljyä

5 dl vettä

5 dl olutta

1 rkl riistafondia

5–10 tippaa srirachaa

1/2 tl mustapippuria

2 oksaa timjamia

1–2 oksaa rosmariinia

1 kg tomaatteja

2 porkkanaa

1/2 kesäkurpitsa

2 1/2 dl täysjyväohraa (esim. Torino)

(suolaa)

*

Lisäksi:

fetaa

persiljaa

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
2. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista palat muutamassa erässä voin ja öljyn sekoituksessa kuumalla pannulla tai padassa.
3. Siirrä ruskistetut lihat pataan, lisää vesi ja olut. Kuumenna kiehuvaksi, lisää fondi ja mausteet.
4. Huuhtele tomaatit, paloittele ja poista kannat. Lisää tomaatinpalat pataa ja anna lihojen kiehua hautuen noin tunti.
5. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Nosta kasvikset ja ohrat pataan ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää ja hirvipata valmis.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa shirachaa ja suolaa. Tarjoa hirvipata murustellun fetan ja lehtipersiljan kanssa.

Viinisuositus

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

456437, Alkon tuotesivu
Punaviini / AC Côtes du Rhône / Ranska
Chapoutier
Grenache, Grenache Noir, Syrah
14,01 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin kypsän marjainen aromikkuus tarjoaa annokseen uuden ulottuvuuden ja yrttisessä aromikkuudessaan täydentää padan samankaltaisia makuja. Tomaatin hapokkuuden ja fetan hennon suolaisuuden myötä viinin kypsän marjaiset piirteet korostuvat. Rustiikkista tasapainoa!

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Alkuruoka

Thaimarinoitu fasaani

time Created with Sketch.
12 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Vastaavia artikkeleita

TOP 5 – Rotevat ja notkeat riistaviinit

06.11.2018 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund