Tofuwokki

Tofuwokki

Wokit ovat arkiruokien klassikoita. Tämä tofuwokki syntyy reilussa vartissa ja sulattaa sydämet.

20 min
servings 4 annosta

19.04.2023 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (250 g) tofua

¼ tl suolaa

2 tl öljyä

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 kiinankaali

1 rku korianteria hienonnettuna

1 rkl öljyä

1 pkt (180 g) riisinuudeleita

*

Kastike:

2 rkl öljyä

4 rkl soijaa

1 rkl gochujang-chilitahnaa

3 rkl valkoviinietikkaa

3 rkl vaahterasiirappia

2 rkl vettä

Valmistusohje

1. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen ja aseta painoksi päälle esimerkiksi leikkuulauta. Anna kuivua puolisen tuntia. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi, lisää suola ja öljy.
2. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes tofu alkaa rapeutua. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi kiinankaali. Hienonna korianteri.
4. Paista sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää valkosipuli ja paista hetki. Lisää kiinankaali ja paista kymmenen minuuttia. Lisää paahdettu tofu.
5. Vatkaa kastikkeen ainekset sekaisin kulhossa. Lisää kastike pannulle.
6. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää nuudelit ja hienonnettu korianteri pannulle. Lisää suolaa tarvittaessa (riippuu käyttämäsi soijan suolaisuudesta). Tarjoa tofuwokki suositusviinin kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla