Thaimarinoitu fasaani

Thaimarinoitu fasaani on ruoka, jossa kypsät fasaaninrintafileet marinoidaan limetillä, appelsiinilla, inkiväärillä, chilillä, sitruunaruoholla ja korianterilla. Tarjoa alkupalaksi tai vaikka salaatissa.

12 h
servings 4–6 annosta

16.10.2018 Kati Pohja + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4–6 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

45 min + 12 h kypsennys ja marinointi

*

4 fasaaninrintafileetä

1 rkl voita

1 l vettä

1 riistaliemikuutio tai 2 rkl riistafondia

*

Marinadi:

2 dl limetinmehua

1 dl kalakastiketta

2 rkl sokeria

(1/2 tl suolaa)

3 kevätsipulia hienonnettuna

1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1/2–1 punainen chili hienonnettuna

1/2–1 dl korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sulata pakastetut lihat, ja ota ne huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihojen pinnat kauttaaltaan. Siirrä lihat uunivuokaan.
3. Kaada lihojen päälle vesi ja lisää riistaliemikuutio tai -fondi. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä lihoja 175-asteisessa uunissa noin tunti.
4. Ota vuoka uunista ja anna lihojen jäähtyä liemessä huoneenlämpöisiksi.
5. Valuta ja viipaloi lihat. Nosta viipaleet vuokaan, johon ne juuri ja juuri limittäin mahtuvat.
6. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada lihaviipaleiden päälle. Siirtele lihoja varovasti, jotta liemi pääsee myös viipaleiden väleihin. Nosta lihat jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.
7. Tarjoa thaimarinoidut fasaaninrintafileet esimerkiksi salaatin kanssa tai noutopöydän kylmänä liharuokana.

Vinkki: Paista lihat, jäähdytä ja laita marinoitumaan jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

portviinit

6 x herkullinen portviini

Portviinit rakastavat suklaisia jälkiruokia ja suolaisia juustoja. Valitsimme kuusi herkkupalaa lämmittämään syksyä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla