Reseptit

Täytetyt tomaatit provencale ja paistettu raakamakka

23.07.2021 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Nauti kiireettömästä kesäpäivästä, auringosta, hyvästä ruoasta, seurasta ja viinistä. Heilauta liina pöydälle, nosta kukat maljakkoon, kaada lasiin ranskalaista viiniä ja kokkaa Teresa Välimäen ranskalaisia kesäruokia.

Ainekset

6–8 isoa tomaattia

1 dl couscousia

1 dl vettä (kylmänä)

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

2 tl hunajaa

3 rkl sitruunamehua

1 pieni kesäkurpitsa (napakka)

2 valkosipulinkynttä

2 salottisipulia

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl voita

1 dl oreganoa, minttua ja lehtipersiljaa hienonnettuna

1 dl paahdettuja leipämuruja

*

Lisäksi:

1–1,5 kg raakamakkaroita

dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra sisus lusikalla ontoksi.
2. Kaada couscousryynit kulhoon ja lisää kylmä vesi, suola, pippuri, oliiviöljy, hunaja sekä sitruunamehu. Sekoita ja peitä kulho kelmulla. Anna turvota noin 15 minuuttia.
3. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit.
4. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista kesäkurpitsakuutioihin väriä ja lisää hienonnetut sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi.
5. Lisää pannulle yrtit ja irtonainen, sekoitettu couscous. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
6. Täytä tomaatit seoksella ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele pinnoille leipämurut ja mausta vielä pinta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
7. Pistele raaka-makkaroihin pieniä reikiä. Paista tai grillaa makkarat maltillisesti kypsiksi ja pinnalta kauniin ruskeiksi. Tarjoa makkarat täytettyjen tomaattien ja dijon-sinapin kera.

Viinisuositus:

Lunar Apogé Côtes du Rhône 2019

Alkon tuotenro: 451227

Punaviini Ranska
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Ranskalainen tomaatti-dijonpiirakka

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka
Alkuruoka

Caprese uunissa

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Munakoiso-tomaattipasta ja suomalaisten suosima klassikkoviini

Kaupallinen yhteistyö

14.12.2020 Viinilehden toimitus