viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Taboullehkulho ja karitsankyljyksiä

27.04.2017 Resepti: Teresa Välimäki Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
25 min

Karitsa ja tabbouleh. Kulhoruoka karitsankyljysten kera tuo tuulahduksen Lähi-Itää ruokapöytään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

25 minuuttia

*

8-12 kpl karitsankyljyksiä

suolaa

mustapippuria

2-3 rkl oliiviöljyä

taboullehia

tomaattisalaattia

limetti-fenkolijogurttia

kevätsipulia hienonnettuna

tuoretta minttua

*

Taboulleh:

2 dl täysjyväcouscousia

2 dl kylmää

vettä

1 limetin mehu (kuori jogurttikastikkeeseen)

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1 rkl hunajaa

1 ruukku vahvaa minttua hienonnettuna

1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Limetti-fenkolijogurtti:

2 dl paksua turkkilaista jogurttia

1 limetin raastettu kuori

1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina

2 tl hunajaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Tomaattisalaatti:

3-4 kypsää tomaattia

1 rkl oliiviöljyä

2 tl punaviinietikkaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Laita karitsa-kyljykset isoon kulhoon ja kääntele joukkoon tilkka oliiviöljyä. Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa tai paista ne haluamaasi kypsyysasteeseen juuri ennen kulhojen kokoamista.

2. Valmista taboulleh. Mittaa kulhoon couscous ja vesi. Anna turvota. Raasta limetin kuori talteen kastiketta varten. Lisää couscousin joukkoon loput ainekset ja anna maustua ja turvota hetki.

3. Sekoita jogurtin joukkoon kaikki ainekset ja anna maustua hetki.

4. Tee tomaattisalaatti. Poista tomaateista vihreät kannat. Kuutioi tomaatit ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon muut aineet ja anna maustua hetki.

5. Paista karitsa-kyljykset haluamaasi kypsyysasteeseen.

6. Kokoa kulhot. Jaa taboulleh annoskulhoihin, lisää tomaattisalaatti, kyljykset, limetti-fenkolijogurtti, kevätsipuli ja tuoreita mintun lehtiä.

Viinisuositus

Hand Crafted By Geoff Hardy Shiraz 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Etelä-Australia
16,25 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä