Reseptit

Sydänvartaat ja valkosipuliaioli

11.10.2021 Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuva Sami Repo

servings Created with Sketch.
4 annosta

Viinin makeus parittaa viinin, vartaat ja aiolin miellyttäväksi yhdistelmäksi. Sydänvartaat tuovat vaihtelua ruoanlaittoosi!

Ainekset

200 g broilerinsydämiä

50 g voita

suolaa

mustapippuria

1 dl madeira-viiniä

pala inkivääriä

kourallinen yrttejä (esim. lipstikka ja korianteri)

1–2 tl oliiviöljyä

½ limetti

*

Aioli:

1 dl majoneesia

1 valkosipulinkynsi

2 tl ruskistettua voita

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Ota sydämet huoneenlämpöön noin vartti ennen paistamista.
2. Valmista aioli. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se hyvin hienolla raastimella majoneesin sekaan. Mausta suolalla (ja ruskistetulla voilla).
3. Kuumenna voi pannulla. Ruskista sydämiä kuumalla pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kaada madeira pannulle. Keitä kunnes lientä on jäljellä ¼. Sydämien kypsyysaste saa olla medium.
5. Pujota sydämet varrastikkuihin, voitele vielä pannulle jääneellä viinillä ja mausta sormisuolalla.
6. Sekoita korianterin- ja lipstikanlehdet sekä ohuiksi tikuiksi leikattu kuorittu inkivääri. Mausta tipalla oliiviöljyä ja puolikkaan limetin mehulla. Raasta limetinkuorta aiolin päälle koristeeksi.
7. Tarjoa varrastikut yrttiseoksen ja aiolin kanssa.

Peter Lehmann Layers White Blend 2019

Alkon tuotenro: 953007

Valkoviini Australia
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Tartar ja parmesaaniaioli

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Leipä
Alkuruoka

Pastisvoissa paistetut jättikatkaravut ja paprika-aiolia

time Created with Sketch.
20 min
Maidoton Kalaruoka
Pääruoka

Hampurilainen karitsapihvillä

time Created with Sketch.
45 min
Munaton Leipä

Lue lisää

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus