viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suppilovahveropiirakka

14.02.2017 Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
6–10 annosta

Sienipiirakka. Sujauta suppilovahverosi syksyiseen pikapiirakkaan, jonka ainekset löytyvät metsän lisäksi lähikaupasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pellillinen

valmistusaika 30 min

*

noin 1 1/2 litraa suppilovahveroita

1 sipuli

2 rkl voita

1/2 dl tuoretta timjamia

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)

noin 100 g emmental-juustoraastetta

Valmistusohje

1. Puhdista ja leikkaa sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
3. Hienonna timjami (tai käytä 2 tl kuivattua). Mausta paistos.
4. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä ohueksi noin uunipellin kokoiseksi levyksi.
5. Levitä sienet pohjan päälle ja ripottele pintaan juustoraaste.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
7. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.

Vinkki:
Leikkaa sienipiirakka neliöiksi ja tarjoa juhlissa suolaisena palana.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä