Reseptit

Suppilovahvero-omenapiiras

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
12 annosta

Suppilo-vahvero-omenapiiras on Viinilehden lukijoiden suosikkiresepti, joka kulkee myös nimellä kaikkien aikojen paras sienipiirakka.

Ainekset

Pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

3 rkl kylmää vettä

*

Täyte:

200 g suppilovahveroita

25 g voita

2 rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

2 (kotimaista) omenaa

1 tl raastettua inkivääriä

1/6 tl jauhettua muskottipähkinää

2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

1/4 tl rouhittua mustapippuria

noin 1 tl suolaa

*

Muna-kerma:

1 muna

1 dl kuohu-/ruokakermaa

1/2 dl basilikan lehtiä hienonnettuna

100 g raastettua parmesaania

*

Pinnalle:

1 dl basilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Nypi pohjan rasva, jauhot ja suola tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen.
2. Painele taikina voidellun vuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Vuoraa vuoka alumiinifoliolla reunoja myöten ja täytä esimerkiksi kuivatuilla herneillä, jotta pohja pitää muotonsa paistamisen ajan.
3. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasossa. Pistele pohja haarukalla ja paista vielä muutama minuutti.
4. Puhdista sienet ja hienonna suurinpia. Hauduta niistä neste kuivalla kuumalla pannulla. Lisää rasvat ja paista sieniä muutama minuutti.
5. Kuori sipulit ja omenat. Hienonna sipuli ja kuutioi omenat, lisää sienten joukkoon pannulle. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes ainekset pehmenevät. Mausta ja sekoita.
6. Levitä sienitäyte pohjalle. Sekoita muna-kerman ainekset keskenään ja kääda täytteen päälle. Levitä pinnalle vielä basilikan lehtiä.
7. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää ja saanut hieman väriä.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Poroa kahdella tapaa, tattipyree ja sieniliemi

time Created with Sketch.
4 h 30 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Paahdetut punajuuret, fenkolikastike, suppilovahverot ja villiriisi

time Created with Sketch.
9 h
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Yhden astian lasagne

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Pasta

Vastaavia artikkeleita

Ressu Redford – Talven tullessa kaipuu punaviiniin hiipii kroppaan

18.11.2019 Pirjo Houni + Kuva Robert Seger

Nämä ovat Viinilehden Vuoden punaviini 2019 ja Vuoden valkoviini 2019

14.11.2019 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden viiniravintola 2019: Kajo

14.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Jukka Salminen