Reseptit

Suppilovahvero-omenapiiras

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
12 annosta

Suppilo-vahvero-omenapiiras on Viinilehden lukijoiden suosikkiresepti, joka kulkee myös nimellä kaikkien aikojen paras sienipiirakka.

Ainekset

Pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

3 rkl kylmää vettä

*

Täyte:

200 g suppilovahveroita

25 g voita

2 rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

2 (kotimaista) omenaa

1 tl raastettua inkivääriä

1/6 tl jauhettua muskottipähkinää

2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

1/4 tl rouhittua mustapippuria

noin 1 tl suolaa

*

Muna-kerma:

1 muna

1 dl kuohu-/ruokakermaa

1/2 dl basilikan lehtiä hienonnettuna

100 g raastettua parmesaania

*

Pinnalle:

1 dl basilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Nypi pohjan rasva, jauhot ja suola tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen.
2. Painele taikina voidellun vuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Vuoraa vuoka alumiinifoliolla reunoja myöten ja täytä esimerkiksi kuivatuilla herneillä, jotta pohja pitää muotonsa paistamisen ajan.
3. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasossa. Pistele pohja haarukalla ja paista vielä muutama minuutti.
4. Puhdista sienet ja hienonna suurinpia. Hauduta niistä neste kuivalla kuumalla pannulla. Lisää rasvat ja paista sieniä muutama minuutti.
5. Kuori sipulit ja omenat. Hienonna sipuli ja kuutioi omenat, lisää sienten joukkoon pannulle. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes ainekset pehmenevät. Mausta ja sekoita.
6. Levitä sienitäyte pohjalle. Sekoita muna-kerman ainekset keskenään ja kääda täytteen päälle. Levitä pinnalle vielä basilikan lehtiä.
7. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää ja saanut hieman väriä.

Vastaavia reseptejä

Kaupallinen yhteistyö
Pääruoka

Lindströmin pihvit

time Created with Sketch.
40 min
Liharuoka
Pääruoka

Pasta bolognese

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Australia – viileän ilmaston viinit ovat nyt muotia

18.10.2019 Kalle Naatula + Kuvat Wine Australia, Kalle Naatula

Haluatko mukaan kehittämään Suomen suurinta viini- ja ruokatapahtumaa?

17.10.2019 Viinilehden toimitus

Ehdokkaat Viinilehden Vuoden viineiksi on valittu – äänestä suosikkiasi ja voita!

16.10.2019 Viinilehden toimitus