viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suomiburgeri – hampurilainen hauesta ja leipäjuustosta

13.02.2017 Resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo

100 % suomalaisista aineksista syntyy paras hampurilainen. Kokeile vaikka!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

40 min + maustumiseen 1-12 h

*

600 g haukifileetä (ruodottomana)

2 dl kermaa

2 munanvalkuaista

2 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

*

Pikkelöitykaali ja -kurkku:

3 dl vettä

1 dl sokeria

1 dl väkiviinaetikkaa

1 kurkku ohuina viipaleina

1/2 punakaali ohuina suikaleina

*

Piparjuurimajoneesi:

2 dl majoneesia

2 rkl raastettua piparjuurta

*

Lisäksi:

4 Reissumies-leipää (tumma Reissumies)

200 g leipäjuustoa

salaattia

Valmistusohje

1. Valmista pikkelöidyt kasvikset edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
2. Aseta kurkku sekä punakaali omiin astioihin ja kaada liemi puoliksi molemmille.
3. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
4. Valmista haukipihvit. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi.
5. Lisää loput ainekset koneen pyöriessä. Jauha tasaiseksi massaksi.
6. Muotoile massa käsin pihveiksi.
7. Paista pihvejä voissa pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 120 asteessa noin 12 minuuttia.
8. Pihvien kypsyessä, sekoita majoneesin ainekset.
9. Kuumenna leivät uunissa rapeiksi.
10. Kokoa hampurilainen. Aseta salaattia leivän päälle, seuraavaksi punakaalia, haukipihvi, viipale leipäjuustoa, kurkkua ja majoneesia. Laita kansi päälle, purista hieman kasaan ja nauti.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Haukiburgeri miso-sitruuna-aiolilla ja marinoidulla punakaalilla

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä