Reseptit

Suklaasavariini

09.09.2022 Resepti Kira Weckmann, viini Antti Rinta-Huumo, kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 40 min
servings Created with Sketch.
10 annosta

Savariiini, eli hiivalla kohotettu sokerikakku tuunataan nyt suklaalla. Tarjoile savariini haluamiesi täytteiden kanssa. Kokeile esimerkiksi suklaa-kahvisiirappia, kirsikkakompottia, pähkinäcrumblea ja kahvijäätelöä

Ainekset

80 g voita

4 kananmunaa

20 g tuorehiivaa (puolikas pala tuorehiivaa)

2 rkl juoksevaa hunajaa

3 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl hienoa merisuolaa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

kostutukseen suklaa-kahvisiirappia

Valmistusohje

1. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
2. Voitele savariinivuoat. Voit käyttää myös tavallisia muffinivuokia.
3. Sulata voi.
4. Vatkaa kananmunat, hiiva ja hunaja keskenään.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi muna-hiiva-hunajaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinamelalla.
6. Lisää sulatettu voi, Sekoita tasaiseksi ja peittele kulho liinalla.
7. Anna taikina nousta huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
8. Vaivaa taikinasta ilma pois ja täytä savariinivuoat puolilleen (käytä apuna pursotinpussia). Leivokset kohoavat reilusti paiston aikana.
9. Anna leivosten kohota noin 10 minuuttia ennen paistamista.
10. Paista leivoksia 180-ssteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
11. Anna savariinien jäähtyä.
12. Kostuta suklaa-kahvisiirapilla hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Tarjoile savariinien lisukkeeksi esimerkiksi kirsikkakompottia, pähkinäcrumblea ja kahvijäätelöä.

Viinisuositus

Chapoutier Bila-Haut Banyuls 2018

Alkon tuotenro: 333956

Muu väkevä viini Ranska
19,98 €
0.5 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton

Lue lisää

Viini ja suklaa sulavat suuhun

16.12.2019 Kuva Laura Riihelä

Yhdistä joulukarkit ja viini

18.12.2017 Ilkka Sirén + Kuva Sami Piskonen

Liköörikonvehdit testissä

14.11.2016 Kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä