viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden viinit

Suklaa-mantelitorttu à la Markus Aremo

16.11.2018 Markus Aremo

Täma herkullinen mantelitorttu oli tarjolla Viinilehti Wine Awards -gaalassa vuonna 2018.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kakku

*

Mantelimarenki:

150 g kananmunan valkuaista

100 g sokeria

240 g mantelijauhetta

250 g tomusokeria

*

Täyte:

1 1/2 dl kuohukermaa

1 dl mustikkaa tai mustaherukkaa

2 dl ranskankermaa

500 g suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)

*

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa

200 g suklaata

*

Viikunat:

tuoreita viikunoita

sokeria

portviiniä

appelsiininkuorta

*

Tarjoiluun:

mantelijäätelöä

Valmistusohje

1. Tee ensin mantelimarengit. Vaahdota sokeri ja valkuaiset. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paista taikinasta viisi kappaletta marenkilevyjä (20 cm x 40 cm) 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia.
2. Valmista täyte: Kiehauta marjat ja kerma, soseuta. Siivilöi. Yhdistä marjakerma ja ranskankerma. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä täyte.
3. Levitä täyte ohuiksi kerroksiksi mantelimarenkilevyjen väliin niin, että päällimmäiseksi jää täytekerros. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja valmista kuorrutus.
4. Kiehauta kuorrutusta varten kerma, lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus tortun päälle.
5. Leikkaa viikunat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele pinnalle sokeria, portviiniä ja raastettua appelsiininkuorta. Paahda viikunat kevyesti uunissa 200 asteessa. Tarjoile jäähtyneenä kakun kanssa.

Vinkki: Valmista torttu edellisenä päivänä ja tarjoile se seuraavana päivänä mantelijäätelön ja viikunoiden kanssa.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka

Suklaasavariini

time Created with Sketch.
1 h 40 min
Maidoton Leivonnainen
Jälkiruoka

Lue lisää

Järjestä olutpruuvi – vinkit oluttastingin järjestämiseen

07.02.2023 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Viini ja suklaa sulavat suuhun

16.12.2019 Kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä