Reseptit

Suklaa-mantelitorttua à la Markus Aremo

1. Tee ensin mantelimarengit. Vaahdota sokeri ja valkuaiset. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paista taikinasta viisi kappaletta marenkilevyjä (20 cm x 40 cm) 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia. 2. Valmista täyte: Kiehauta marjat ja kerma, soseuta. Siivilöi. Yhdistä marjakerma ja ranskankerma. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä täyte. […]

Ainekset

1 kakku

*

Mantelimarenki:

150 g kananmunan valkuaista

100 g sokeria

240 g mantelijauhetta

250 g tomusokeria

*

Täyte:

1 1/2 dl kuohukermaa

1 dl mustikkaa tai mustaherukkaa

2 dl ranskankermaa

500 g suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)

*

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa

200 g suklaata

*

Viikunat:

tuoreita viikunoita

sokeria

portviiniä

appelsiininkuorta

*

Tarjoiluun:

mantelijäätelöä

Valmistusohje

1. Tee ensin mantelimarengit. Vaahdota sokeri ja valkuaiset. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paista taikinasta viisi kappaletta marenkilevyjä (20 cm x 40 cm) 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia.
2. Valmista täyte: Kiehauta marjat ja kerma, soseuta. Siivilöi. Yhdistä marjakerma ja ranskankerma. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä täyte.
3. Levitä täyte ohuiksi kerroksiksi mantelimarenkilevyjen väliin niin, että päällimmäiseksi jää täytekerros. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja valmista kuorrutus.
4. Kiehauta kuorrutusta varten kerma, lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus tortun päälle.
5. Leikkaa viikunat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele pinnalle sokeria, portviiniä ja raastettua appelsiininkuorta. Paahda viikunat kevyesti uunissa 200 asteessa. Tarjoile jäähtyneenä kakun kanssa.

Vinkki: Valmista torttu edellisenä päivänä ja tarjoile se seuraavana päivänä mantelijäätelön ja viikunoiden kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Salaatti
Pääruoka

Nuudeli-mansikkasalaatti

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Salaatti

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä