Viinilehti Wine Awards

Suklaa-mantelitorttu à la Markus Aremo

Täma herkullinen mantelitorttu oli tarjolla Viinilehti Wine Awards -gaalassa vuonna 2018.

Ainekset

1 kakku

*

Mantelimarenki:

150 g kananmunan valkuaista

100 g sokeria

240 g mantelijauhetta

250 g tomusokeria

*

Täyte:

1 1/2 dl kuohukermaa

1 dl mustikkaa tai mustaherukkaa

2 dl ranskankermaa

500 g suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)

*

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa

200 g suklaata

*

Viikunat:

tuoreita viikunoita

sokeria

portviiniä

appelsiininkuorta

*

Tarjoiluun:

mantelijäätelöä

Valmistusohje

1. Tee ensin mantelimarengit. Vaahdota sokeri ja valkuaiset. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paista taikinasta viisi kappaletta marenkilevyjä (20 cm x 40 cm) 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia.
2. Valmista täyte: Kiehauta marjat ja kerma, soseuta. Siivilöi. Yhdistä marjakerma ja ranskankerma. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä täyte.
3. Levitä täyte ohuiksi kerroksiksi mantelimarenkilevyjen väliin niin, että päällimmäiseksi jää täytekerros. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja valmista kuorrutus.
4. Kiehauta kuorrutusta varten kerma, lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus tortun päälle.
5. Leikkaa viikunat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele pinnalle sokeria, portviiniä ja raastettua appelsiininkuorta. Paahda viikunat kevyesti uunissa 200 asteessa. Tarjoile jäähtyneenä kakun kanssa.

Vinkki: Valmista torttu edellisenä päivänä ja tarjoile se seuraavana päivänä mantelijäätelön ja viikunoiden kanssa.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka

Raparperi-vaniljatartaletti

time Created with Sketch.
1 h
Leivonnainen
Alkuruoka

Helppo voileipäkakku

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Viini ja suklaa sulavat suuhun

16.12.2019 Kuva Laura Riihelä

Yhdistä joulukarkit ja viini

18.12.2017 Ilkka Sirén + Kuva Sami Piskonen

Liköörikonvehdit testissä

14.11.2016 Kuva Sami Piskonen