viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Softshell-rapuburgeri ja pikkelöityä wasabikurkkua

20.06.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Joko olet maistanut maailmalla suosittua softshell-rapuburgeria, jossa pihvin korvaa pehmeäkuorinen friteerattu rapu? Softshell-rapuja löydät pakastealtaasta ja jos et, pyydä kauppiasta tilaamaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

45 min + 12 h maustumiseen

maidoton

*

4 pehmeäkuorirapua (soft shell crap)

2 tl suolaa

1 tl cayennepippuria

1 muna

2 dl kylmää vettä

2 dl vehnä- tai riisijauhoja

1 l rypsiöljyä

sormisuolaa

*

Wasabikurkut:

1 1/2 dl vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

1/2 dl sokeria

1/2 tl wasabitahnaa

1 kurkku

3 rkl seesaminsiemeniä

*

Lisäksi:

4 hampurilaissämpylää

salaattia

chilimajoneesia

vihreitä tomaatteja

Valmistusohje

1. Valmista wasabikurkut tarjoilua edeltävänä päivänä. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri ja wasabi. Keitä 5 minuuttia.
2. Anna liemen jäähtyä.  Leikkaa pesty kurkku kuorineen pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet astiaan, kaada päälle jäähtynyt pikkelöintiliemi sekä seesaminsiemet. Anna maustua vuorokausi kylmässä.
3. Sulata ravut ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Mausta ravut suolalla sekä cayennepippurilla.
4. Sekoita huolellisesti kulhossa muna, vesi sekä jauhot. Kasta maustetut ravut taikinassa juuri ennen uppopaistoa.
5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi (käytä paistoläpömittaria apuna). Uppopaista rapuja öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin punaisen värisiä, eli kypsiä.
6. Nosta ravut reikäkauhalla öljystä ja ripottele pintaan sormisuolaa heti kuumana.
7. Grillaa hampurilaissämpylöihin raidat grillissä. Viipaloi tomaatit.
8. Tarjoa ravut sämpylöiden välissä yhdessä salaatin, chilmajoneesin, tomaattiviipaleiden ja wasabikurkkujen kanssa. Hampurilaiset ovat ihanaa kesäruokaa.

Viinisuositus

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
19,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Haukiburgeri miso-sitruuna-aiolilla ja marinoidulla punakaalilla

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Kala-katkarapuleipä

time Created with Sketch.
1 h
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä