Yleinen

Sodemunkit

24.04.2018 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen

Suomen suosituin munkki on sotilaskotimunkki. Satavuotiaan sotilaskotityön kunniaksi tässä virallinen sodemunkkien resepti. Mausta munkit armeijamuistoilla ja nauti metsäleirin jälkitunnelmissa.

Ainekset

20-30 kpl

*

5 dl vettä

100 g (1 1/4 dl) hienoa sokeria

1 muna

50 g hiivaa

100 g leivontamargariinia

15 g (2,5 tl) suolaa

noin 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja

*

Lisäksi:

2 l öljyä paistamiseen

marjahilloa (sileää)

erikoishienoa sokeria (esim. Siro)

Valmistusohje

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola, muna ja hiiva.
2. Lisää jauhot vähitellen taikinaa alustaen.
3. Lisää taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini.
4. Alusta taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa käsistä ja astiasta.
5. Anna taikinan kohota hetki.
6. Pyörittele taikina munkeiksi jauhotetulla leivinalustalla. Anna kohota kaksinkertaisiksi.
7. Paista munkit öljyssä 3-4 kerrallaan, kunnes väri on kaunis. Käännä.
8. Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan.
9. Pursota munkkien sisään hilloa (lääkeruiskulla tai hillotuskoneella). Kierittele hieman jäähtyneinä sokerissa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kesäkaali-halloumpihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Jälkiruoka

Raparperi sitrus-vaniljaliemessä ja ruby-suklaa

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton

Vastaavia artikkeleita

Epätyypillisten viinimaiden helmet – 3 x kuohuviini viinifiilistelijälle

21.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

5 x aito siideri helteeseen ja ruokapöytään

21.06.2021 Mariaana Nelimarkka + kuva Shutterstock

Kokkaa bissellä! 4 x olutresepti

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock