Reseptit

Skagen-voileipäkakku

06.05.2021 Taina Salovaara + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
8 annosta

Trendikäs voileipäkakku saa nyt uuden olomuodon skagen-leivoksina. Minivoileipäkakut sopivat sekä suolaiseksi palaksi kuohuviinin seuraan että keväisen piknikin evääksi.

Ainekset

1 iso vuokaleipä, viipaloitu (esim. vaalea ja juureen tehty)

1 dl smetanaa

1 dl majoneesia

100 g piparjuurituorejuustoa

1/2 ruukkua ruohosipulia

1 rkl sitruunamehua

pari tippaa tabascoa

suolaa

mustapippuria

150 g kirjolohen mätiä

150 g katkarapuja

*

Kostutukseen:

vedellä laimennettua sitruunamehua

*

Pinnalle:

1 dl smetanaa

50 g mätiä

ruohosipulia

mustapippuria

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut siivilässä. Valuta mäti, jos se on vetistä.
2. Vatkaa 2 dl smetanaa vaahdoksi. Ota puolet smetanasta ja lisää sen joukkoon majoneesi, tuorejuusto ja silputtu ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, tabascolla, suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi. Voit tehdä leivoksista pyöreitä tai suorakaiteenmuotoisia. Ota leivistä pienellä pyöreällä muotilla pohjia tai puolita viipaleet.
4. Levitä puolet leivistä työlaudalle. Sipaise viipaleille pullasudilla laimeaa sitruunamehua. Levitä leiville kerros tuorejuustoseosta ja nokareet mätiä.
5. Paina päälle toinen kevyesti kostutettu leipäviipale. Lisää kerros tuorejuustoseosta ja katkarapuja.
6. Lisää päälle kolmannet kostutetut leipäviipaleet. Peitä leivokset kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
7. Koristele leivokset lopulla vatkatulla smetanalla, mädillä, katkaravuilla ja ruohosipulilla. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Pihistä

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019

Alkon tuotenro: 591767

Kuohuviini Uusi-Seelanti
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Panosta

Pol Roger Réserve Champagne Brut

Alkon tuotenro: 518647

Samppanja Ranska
47,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton
Alkuruoka

Crème ninon, kampasimpukkaa & katkarapua

time Created with Sketch.
45 min
Keitto
Pääruoka

Okonomiyaki, japanilainen suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Pääsiäisen paras valkoviini ja parsaresepti – näillä korkkaat kevään

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2020 Viinilehden toimitus