viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sitruunainen lohi-fenkolipasta

28.03.2017 Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

Lohipasta on nopeaa arkiruokaa mutta tätä pastaa kehtaa tarjota vieraillekin. Raikkaassa pastassa maistuvat lohi, sitruuna ja fenkoli.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

20 min

*

300-400 g tagliatelle-pastaa

vettä

suolaa

1 fenkoli

150-200 g kylmäsavulohta viipaleina

2 tl fenkolinsiemeniä

3 dl kasvislientä

2 dl kuohukermaa

1 sitruuna

1 dl ruohosipulia hienonnettuna

mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan.
2. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös lohiviipaleet pienemmiksi.
3. Paahda fenkolinsiemeniä kuumassa paistokasarissa tai pannulla, kunnes ne saavat väriä.
4. Lisää siementen sekaan kasvisliemi, kerma ja fenkoliviipaleet. Anna kiehua noin 5 minuuttia. 5. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Raasta sitruunan kuori kastikkeeseen ja purista sekaan ruokalusikallinen sitruunamehua.
7. Sekoita kastike ja valutettu pasta. Lisää myös lohipalat ja ruohosipulit. Rouhaise sekaan mustapippuria. Tarjoa lohipasta.

Arkiviinisuositus

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
11,26 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Gnocchipannu munakoisolla

time Created with Sketch.
55 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä