viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sitruuna-timjamibroileri ja sinappinen perunasalaatti
Reseptit

Sitruuna-timjamibroileri ja sinappinen perunasalaatti

04.08.2021 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
12 h 50 min
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Nauti kiireettömästä kesäpäivästä, auringosta, hyvästä ruoasta, seurasta ja viinistä. Heilauta liina pöydälle, nosta kukat maljakkoon, kaada lasiin ranskalaista viiniä ja kokkaa Teresa Välimäen ranskalaisia kesäruokia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1,5 kg luullisia broileripaloja (koipireisiä, rinta- tai paistileikettä)

1 dl oliiviöljyä

2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 ruukku timjamia hienonnettuna

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

*

Perunasalaatti:

1 kg pieniä perunoita

3 rkl oliiviöljyä

1 ½ tl suolaa

*

Kastike: 3 rkl oliiviöljyä

2 rkl siideriviinietikkaa

1 rkl karkeaa dijon-sinappia

1 tl suolaa

2 tl hunajaa

Lisäksi:

1 punasipuli suikaleina

3 rkl kapriksia

1 dl lehtipersiljaa

Valmistusohje

1.Laita broilerit marinadiin jo edellisenä päivänä. Sekoita oliiviöljyyn sitruunoiden raastetut kuoret, mehut, valkosipuli, timjami, suola ja mustapippuri. Laita broileripalat isoon kestävään muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi tiiviisti, kääntele ja puristele pussia niin, että marinadi maustaa broileripalat kauttaaltaan. Laita pussi jääkaappiin.
2.Ota broilerit huoneen lämpöön noin tunti ennen grillaamista.
3. Pese perunat ja puolita ne. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille, kääntele joukkoon öljy ja suola. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (Jos haluat valmistaa perunasalaatinkin grillissä, keitä perunat napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, pyörittele perunoihin öljy ja suola ja grillaa väriä tasoparilalla).
4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset isossa kulhossa keskenään. Kääntele kastikkeen joukkoon punasipulisuikaleet, kaprikset ja lehtipersilja. Anna maustua hetki.
5. Grillaa broileripalat maltilla grillissä kypsiksi, pinnaltaan kullanruskeiksi ja rapeiksi.
6. Lisää perunasalaatin kastikkeen joukkoon uunista tulleet kuumat perunat. Kääntele maut sekaisin ja anna tekeytyä hetki.
7. Tarjoa broilerit sinappisen, haalean perunasalaatin kera.

Viinisuositus:

Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rhône
17,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Terassikauden raikkain drinkki on inkiväärinen valkkaritonic

27.04.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä