Reseptit

Sitruuna-namelakaleivokset

Namelaka on japanilainen vanukastyyppinen jälkiruoka. Kaupan valmiista murotaikinasta valmistuvat helpot sitruuna-namelakaleivokset.

Ainekset

10–12 pientä leivosta

25 min + 6 h hyytymiseen

*

200 g valmista murotaikinaa (pakaste)

*

Sitruuna-namelaka:

1 liivatelehti

vettä

1/2 dl maitoa

1 rkl lemoncurd-sitruunatahnaa

100 g valkosuklaata

1 dl kuohukermaa

1 sitruuna (kuori raastettuna)

*

Koristeluun:

passion-hedelmiä

valkosuklaata paahdettuna

Valmistusohje

1. Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja leikkaa muotin avulla 12 pientä ympyrää tai soikiota. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pohjat ovat saavat kauniin värin pintaansa. Jäähdytä pohjat.
2. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. 3. Lämmitä maitoa ja sitruunatahnaa pienessä kattilassa, sekoita tasaiseksi. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi pois ja sulata se kuumaan maito-sitruunaseokseen. Nosta kattila liedeltä.
3. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa notkeaksi. Lisää sula valkosuklaa maitoseokseen koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Viimeistele seos raastetulla sitruunankuorella.
4. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluusti pidemmäksikin ajaksi.
5. Kokoa leivokset. Sekoita sähkövatkaimella namelakan rakenne tasaiseksi kulhossa ja lusikoi se pursotinpussiin. Pursota kekoja murotaikinapohjien päälle. Koristele passionhedelmän siemenillä sekä uunissa paahdetun valkosuklaan muruilla.

Vinkki:
Paahda valkosuklaa helposti uunissa. Laita valkosuklaapaloja leivinpaperille uunipellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Käytä kinuskisen makuinen paahdettu valkosuklaa jälkiruokien koristelussa.

Viinisuositus

Torres Floralis Moscatel Oro

336016, Alkon tuotesivu
Muu väkevä viini / Espanja
Miguel Torres
Muscat Of Alexandria
10,98 € (0,5 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Rusinainen, makeaa sitruunaisuuttakin tarjoileva viini tuo jälkiruokaan herkullista lisämaustetta. Viinin paahteisuus sointuu erinomaisesti keksin ja paahdetun suklaan samankaltaisiin aromeihin. Passionhedelmän hapokkuus korostaa viinin makeutta. Jälkiruoka ja viini ovat suutuntumaltaan tyylikkäässä tasapainossa. Täydellinen päätös.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Raparperi-vaniljatartaletti

time Created with Sketch.
1 h
Leivonnainen
Alkuruoka

Helppo voileipäkakku

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Rapukääretorttu

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka