viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sitruuna-namelakaleivokset

11.04.2019 Alex Nurmi + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

Namelaka on japanilainen vanukastyyppinen jälkiruoka. Kaupan valmiista murotaikinasta valmistuvat helpot sitruuna-namelakaleivokset.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10–12 pientä leivosta

25 min + 6 h hyytymiseen

*

200 g valmista murotaikinaa (pakaste)

*

Sitruuna-namelaka:

1 liivatelehti

vettä

1/2 dl maitoa

1 rkl lemoncurd-sitruunatahnaa

100 g valkosuklaata

1 dl kuohukermaa

1 sitruuna (kuori raastettuna)

*

Koristeluun:

passion-hedelmiä

valkosuklaata paahdettuna

Valmistusohje

1. Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja leikkaa muotin avulla 12 pientä ympyrää tai soikiota. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pohjat ovat saavat kauniin värin pintaansa. Jäähdytä pohjat.
2. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. 3. Lämmitä maitoa ja sitruunatahnaa pienessä kattilassa, sekoita tasaiseksi. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi pois ja sulata se kuumaan maito-sitruunaseokseen. Nosta kattila liedeltä.
3. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa notkeaksi. Lisää sula valkosuklaa maitoseokseen koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Viimeistele seos raastetulla sitruunankuorella.
4. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluusti pidemmäksikin ajaksi.
5. Kokoa leivokset. Sekoita sähkövatkaimella namelakan rakenne tasaiseksi kulhossa ja lusikoi se pursotinpussiin. Pursota kekoja murotaikinapohjien päälle. Koristele passionhedelmän siemenillä sekä uunissa paahdetun valkosuklaan muruilla.

Vinkki:
Paahda valkosuklaa helposti uunissa. Laita valkosuklaapaloja leivinpaperille uunipellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Käytä kinuskisen makuinen paahdettu valkosuklaa jälkiruokien koristelussa.

Viinisuositus

Torres Floralis Moscatel Oro

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Espanja
12,89 €
0,5 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Jogurttizuccotto ja amarettosiirappi

time Created with Sketch.
5 h
Leivonnainen

Lue lisää

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä