Vahteran resepti

Sipulipiiras

Pohja Sekoita jauhot ja pieneksi kuutioitu kylmä voi keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1 tunti. Kauli ohueksi irtopohjavuokaan ja nosta myös reunoille n.4 cm. Peitä taikina foliolla ja lisää kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia. Täyte Leikkaa sipulit puoliksi ja […]

Ainekset

Pohja

250 g vehnäjauhoja

150 g voita

1 muna

kuivia herneitä painoksi

Täyte

6 salottisipulia

2 punasipulia

3 valkosipulin kynttä

1 rkl voita

2 munaa

1 dl maitoa

1 dl kuohukermaa

1 dl Parmesan- juustoa

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Pohja

Sekoita jauhot ja pieneksi kuutioitu kylmä voi keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1 tunti. Kauli ohueksi irtopohjavuokaan ja nosta myös reunoille n.4 cm. Peitä taikina foliolla ja lisää kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia.

Täyte

Leikkaa sipulit puoliksi ja viipaloi. Kuullota sipulit kattilassa voin kanssa kevyesti. Mausta pippurilla, suolalla ja nostele sipulit piirasvuokaan. Sekoita maito, kerma, juusto ja munat keskenään. Lisää sipuleiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 25- 30 minuuttia kunnes piiraan pinta on kauniin ruskea.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Hampurilainen karitsapihvillä

time Created with Sketch.
45 min
Munaton leipä

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Stellenrust Wine Estate

02.07.2020 Viinilehden toimitus

Valkohomejuusto ja 3 x juomasuositus

18.06.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus