Yleinen

Sinisimpukat ja picada

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Espanjalaishenkiset sinisimpukat saavat pientä rapeutta picada-pestosta ja liemi makua sherrystä. Täydellistä albarino-viinin kanssa.

Ainekset

4 annosta, munaton

*

1 kg sinisimpukoita

200 g chorizo-leikkelemakkaraa

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

ripaus öljyä

2 dl kuivaa sherryä

1 dl kermaa

2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Picada-kastike:

5 rkl (50 g) manteleita

2–3 viipaletta (50 g) vaaleaa leipää

1/2 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuori

1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Huuhtele simpukat hyvin ja poista rikkoutuneet. Suikaloi chorizot. Kuori ja viipaloi sipulit.
  2. Kuumenna laakeassa kannellisessa kattilassa tai wokkipannussa öljy. Lisää pannulle sipulit sekä chorizo.
  3. Paista hetki ja lisää sitten kerma ja sherry. Kiehauta ja lisää simpukat.
  4. Laita kansi päälle ja keitä välillä sekoittaen noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Lisää hienonnettu lehtipersilja.
  5. Sekoita kaikki picadan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi.
  6. Asettele simpukat lautaselle liemen kanssa ja ripottele päälle picadaa.

Viinisuositus

Gran Vinum Albariño 2015

Alkon tuotenro: 550557

Valkoviini Espanja
21,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
minus-one-point Created with Sketch. -1
Kallis
Lue lisää