Yleinen

Sinisimpukat ja picada

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Espanjalaishenkiset sinisimpukat saavat pientä rapeutta picada-pestosta ja liemi makua sherrystä. Täydellistä albarino-viinin kanssa.

Ainekset

4 annosta, munaton

*

1 kg sinisimpukoita

200 g chorizo-leikkelemakkaraa

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

ripaus öljyä

2 dl kuivaa sherryä

1 dl kermaa

2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Picada-kastike:

5 rkl (50 g) manteleita

2–3 viipaletta (50 g) vaaleaa leipää

1/2 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuori

1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Huuhtele simpukat hyvin ja poista rikkoutuneet. Suikaloi chorizot. Kuori ja viipaloi sipulit.
  2. Kuumenna laakeassa kannellisessa kattilassa tai wokkipannussa öljy. Lisää pannulle sipulit sekä chorizo.
  3. Paista hetki ja lisää sitten kerma ja sherry. Kiehauta ja lisää simpukat.
  4. Laita kansi päälle ja keitä välillä sekoittaen noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Lisää hienonnettu lehtipersilja.
  5. Sekoita kaikki picadan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi.
  6. Asettele simpukat lautaselle liemen kanssa ja ripottele päälle picadaa.

Viinisuositus

Gran Vinum Albariño 2015

550557, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DO Rías Baixas / Galicia, Espanja
Adegas Gran Vinum
Albariño
21,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin mineraalinen, sitruksinen ja hennon suolainenkin aromikkuus tuo simpukkaruokaan herkullista lisävivahdetta. Tiivismakuinen liemi ja picada tuovat maukkaasti esiin viinin kypsän omenaista luonnetta. Maut ovat voimakkuuksiltaan tasapainossa. Kokonaisuus jättää harmonisen jälkivaikutelman.