Reseptit

Simpukka-rapupasta, Pasta allo scoglio

26.04.2021 Henri Alén + Kuva Sami Repo+ Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Simpukka-rapupasta, pasta allo scoglio, tulee Marchen rannikolta ja sen mukana ruokapöytään tulee raikas ja herkullinen tuulahdus Italiaa. "Syön pasta allo scogliota aina Italiassa ja se valmistuu hetkessä myös koto-Suomessa”, kokki Henri Alén kertoo.

Ainekset

400 g laadukasta spaghettia (esim. Rummo)

vettä

suolaa

500 g eläviä sinisimpukoita

1 prk (400/240 g) säilöttyjä kokonaisia tomaatteja

2 valkosipulinkynttä

1 ruukku lehtipersiljaa

1/2 dl oliiviöljyä

ripaus peperochino-chiliä (kuivattua chililastua)

1 dl kuivaa valkoviiniä

200 g isoja katkaravunpyrstöjä

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Aloita pesemällä simpukat huolellisesti ja poistamalla niistä ”parta”, eli pieni rihma, jolla simpukka kiinnittyy kiviin. Heitä pois auki olevat tai rikkoutuneet simpukat.
2. Pilko kokonaiset säilötyt tomaatit karkeasti ja ota purkin mehu talteen. Kuori ja viipaloi valkosipulit ohuiksi lastuiksi ja hienonna lehtipersilja.
3. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
4. Kaada puolet oliiviöljystä syvälle pannulle ja kuullota valkosipulia ja peperochino-chiliä miedolla lämmöllä. Lisää mukaan valkoviini, tomaattien mehu ja simpukat. Peitä pannu kannella ja kypsennä 2 minuuttia välillä pannua ravistellen.
5. Kun simpukat ovat auenneet, lisää mukaan pilkotut tomaatit, lehtipersilja ja katkaravut. Lisää mukaan hieman pastan keitinvettä ja valutettu spaghetti.
6. Jatka kypsennystä minuutin ajan varovasti pastaa samalla nostellen. Näin pasta kypsyy loppuun ja imee simpukan maun itseensä. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla oliiviöljyllä. Tarjoa valmis pasta allo scoglio heti.

Viinisuositus

Zenato Lugana San Benedetto 2019

Alkon tuotenro: 008234

Valkoviini Italia
14,89 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Yrteillä täytetty toskanalainen possunfilee

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Yrttiset raviolit ja ruskistettu voi

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Rapu rallaa! 3 x rapuviini

26.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Helan går! Rapukauden ja kalapöydän tillisnapsi

19.07.2021 Viinilehden toimitus

Klassikkopunaviini ja grillattu entrecôte – yhdistelmä, joka vie sinut Italiaan!

Kaupallinen yhteistyö

21.06.2021 Viinilehden toimitus