viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Simpukka-pekonisalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele ja kuivaa salaatit, vihannekset ja sienet huolellisesti. Leikkaa purjo ja kurkku ohuiksi suikaleiksi ja sienet viipaleiksi ja sekoita ne friseesalaatin joukkoon. Asettele punasikurisalaatit lautasille, nosta friseesalaatti keskelle ja kaada hunajaviinietikkakastiketta päälle. Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta rasva pois. Paahda leipäkuutiot pannulla kullankeltaisiksi. Lisää simpukat ja mausta mustapippurilla. Jaa pekoni-simpukka-leipäkuutioseos salaatin päälle ja tarjoile heti. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g simpukoiden lihaa

150 g pekonia

100 g tuoreita herkkusieniä

puolikas purjo

1 tuore kurkku

1 dl hunajaviinietikkakastiketta

punasikurisalaattia

friseesalaattia

paahdettuja leipäkuutioita

mustapippuria myllystä

Hunajaviinietikkakastike

1 dl öljyä (mielellään maissiöljyä)

0,5 dl hunajaviinietikkaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 munankeltuainen

1 tl sokeria

suolaa

valko- ja mustapippuria myllystä

veitsenkärjellinen cayennepippuria

Valmistusohje

Huuhtele ja kuivaa salaatit, vihannekset ja sienet huolellisesti. Leikkaa purjo ja kurkku ohuiksi suikaleiksi ja sienet viipaleiksi ja sekoita ne friseesalaatin joukkoon. Asettele punasikurisalaatit lautasille, nosta friseesalaatti keskelle ja kaada hunajaviinietikkakastiketta päälle.

Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta rasva pois. Paahda leipäkuutiot pannulla kullankeltaisiksi. Lisää simpukat ja mausta mustapippurilla. Jaa pekoni-simpukka-leipäkuutioseos salaatin päälle ja tarjoile heti.

Hunajaviinietikkakastike

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä