Reseptit

Sillimousse ja perunaletut

04.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
3 h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Sillimousse ja perunaletut sopivat joko aterian alkupalaksi tai buffet-pöydän antimeksi. Halutessasi voit lisätä annosten pinnalle kuutioitua etikkapunajuurta antamaan kirpeyttä.

Ainekset

1 pkt (200 g) matjessillifileetä

2 dl kuohukermaa

1 prk (120 g) smetanaa (ei kevyt)

1 dl ruohosipulia silputtuna

1/2 dl tilliä silputtuna

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl mustapippuria

ripaus suolaa

(raastettua piparjuurta)

*

Perunaletut:

4 dl perunamuusia

2 dl maitoa

2 munaa

1 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

paistamiseen voi-öljyseosta

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa silli. Leikkaa hyvin pieniksi paloiksi. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
2. Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi. Lisää joukkoon sillipalat ja muut moussen ainekset. Mausta seos halutessasi raastetulla piparjuurella.
3. Sekoita perunalettutaikinan ainekset kulhossa.
4. Paista taikinasta voi-öljyseoksessa keskilämmöllä pieniä lettuja.
5. Tarjoa perunaletut lämpiminä sillimoussen kanssa.

Stefan Winter Riesling Brut 2018

Alkon tuotenro: 597547

Kuohuviini Saksa
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Moshi Moshi Organic Sparkling Extra Dry

Alkon tuotenro: 953841

Kuohuviini Italia
12,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Rapeaksi paistettu silli ja hernemajoneesi

time Created with Sketch.
3-4 h 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Sillijäädyke

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Näkkäri ja matjessilli

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Kalaruoka

Lue lisää

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus