Reseptit

Sillijäädyke

20.12.2019 Sanna Kekäläinen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Reetta Pasanen

time Created with Sketch.
6 h
servings Created with Sketch.
6–8 annosta

Silli, kuohuviini ja vohvelit. Kylmä sillijäädyke ja lämmin vohveli on lyömätön yhdistelmä. Jos pakastaminen ei innosta, tarjoa sillijäädyke jäädyttämättä moussen tapaan.

Ainekset

2 dl kuohukermaa

2 dl smetanaa

200 g matjessillifileitä

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

3 rkl tilliä hienonnettuna

1 rkl sitruunamehua

1 rkl vodkaa

1 tl juoksevaa hunajaa

½ tl valkopippuria rouhittuna myllystä

*

Tarjoiluun:

vohveleita, lettuja tai blinejä

mätiä

punasipulia

tilliä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma ja smetana kulhossa vaahdoksi.
2. Kuutioi sillifileet. Sekoita silli ja muut aineet kerma-smetanavaahtoon.
3. Laita silliseos rasiaan. Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa 6 tuntia. Sekoita muutaman kerran jäätymisen aikana.
4. Ota jäätelökauhalla palloja tai leikkaa sillijäädyke paloiksi. Tarjoa lämpimien vohveleiden, ohukaisten tai blinien kanssa. Koristele halutessasi mädillä, punasipulilla ja tillillä.

Vinkki: Jäädykkeestä tulee helposti rakenteeltaan lohkeavaa, loraus alkoholia parantaa jäädykkeen rakennetta.

Kuohuviinisuositus

Codorniu Ecológica Cava Semi Seco

Alkon tuotenro: 509947

Kuohuviini Espanja
11,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Välimerellinen bourride-madekeitto

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka
Jälkiruoka

Jogurttizuccotto ja amarettosiirappi

time Created with Sketch.
5 h
Leivonnainen

Lue lisää

Lätty lätisee – räiskäleet ovat klassikkoruoka, joka pitää pintansa vuosisadasta toiseen

24.07.2021 Jaakko Heinimäki

Helan går! Rapukauden ja kalapöydän tillisnapsi

19.07.2021 Viinilehden toimitus

Kesän parhaat kalaviinit TOP 7

01.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock