Reseptit

Sillijäädyke

time Created with Sketch.
6 h
servings Created with Sketch.
6–8 annosta

Silli, kuohuviini ja vohvelit. Kylmä sillijäädyke ja lämmin vohveli on lyömätön yhdistelmä. Jos pakastaminen ei innosta, tarjoa sillijäädyke jäädyttämättä moussen tapaan.

Ainekset

2 dl kuohukermaa

2 dl smetanaa

200 g matjessillifileitä

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

3 rkl tilliä hienonnettuna

1 rkl sitruunamehua

1 rkl vodkaa

1 tl juoksevaa hunajaa

½ tl valkopippuria rouhittuna myllystä

*

Tarjoiluun:

vohveleita, lettuja tai blinejä

mätiä

punasipulia

tilliä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma ja smetana kulhossa vaahdoksi.
2. Kuutioi sillifileet. Sekoita silli ja muut aineet kerma-smetanavaahtoon.
3. Laita silliseos rasiaan. Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa 6 tuntia. Sekoita muutaman kerran jäätymisen aikana.
4. Ota jäätelökauhalla palloja tai leikkaa sillijäädyke paloiksi. Tarjoa lämpimien vohveleiden, ohukaisten tai blinien kanssa. Koristele halutessasi mädillä, punasipulilla ja tillillä.

Vinkki: Jäädykkeestä tulee helposti rakenteeltaan lohkeavaa, loraus alkoholia parantaa jäädykkeen rakennetta.

Kuohuviinisuositus

Codorniu Ecológica Cava Semi Seco

Alkon tuotenro: 509947

Kuohuviini Espanja
10,80 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Nokkosletut

Kasvisruoka
Alkuruoka

Blinitäyte japanilaiseen tapaan

time Created with Sketch.
15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Ceviche

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

TOP 3 – Bliniviinit

02.01.2018 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Piskonen