Vahteran resepti

Siitakesienisalaatti

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Ainekset

200 g siitakesieniä

200 g rapeaa salaattia (esim. frisee)

2 dl rucola-salaattia

100 g pekonisuikaleita

8 paahtoleipää

50 g parmesan-lastuja

suolaa

pippuria

0,5 dl oliiviöljyä

kirkastettua voita

(kuumenna 100 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas voisula)

Valmistusohje

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Hampurilainen karitsapihvillä

time Created with Sketch.
45 min
Munaton leipä

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Stellenrust Wine Estate

02.07.2020 Viinilehden toimitus

Valkohomejuusto ja 3 x juomasuositus

18.06.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus