viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Siitakesieni-pekonipiirakka

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot monitoimikoneessa. Lisää desilitra kylmää vettä ja anna pyöriä tasaiseksi. Kaaviloi 2 / 3 taikinasta levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Kaaviloi loppu taikinasta kanneksi täytteen päälle (kansi ei ole välttämätön). Kuullota hakattu sipuli kasarissa. Lisää joukkoon halkaistut sienet ja paista rapeiksi. Lisää rapeaksi paistettu pekoni, yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä hetki […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 - 500 g tuoreita siitakesieniä

100 g pekonia

2 pientä sipulia

2 dl ranskankermaa

1 dl kuohukermaa

1 kananmuna

1 rkl hakattua ruohosipulia

1 rkl hakattua persiljaa

valko- ja mustapippuria myllystä

suolaa

Voitaikina

250 g voita

250 g jauhoja

1 dl kylmää vettä

Valmistusohje

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot monitoimikoneessa. Lisää desilitra kylmää vettä ja anna pyöriä tasaiseksi. Kaaviloi 2 / 3 taikinasta levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Kaaviloi loppu taikinasta kanneksi täytteen päälle (kansi ei ole välttämätön).

Kuullota hakattu sipuli kasarissa. Lisää joukkoon halkaistut sienet ja paista rapeiksi. Lisää rapeaksi paistettu pekoni, yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten joukkoon ranskankerma, kerma ja kananmuna. Kaada täyte taikinalla vuorattuun vuokaan ja nosta kansi paikoilleen. Käännä kananmunalla voidellut ulkoreunat päälle ja painele haarukalla kiinni. Pistele kanteen haarukalla reikiä, jotta höyry pääsee pois ja piirakasta tulee rapea. Taikinapaloista voit tehdä piirakan pintaan kuvioita joko muotilla tai taikinapyörällä. Voitele piirakka munalla ja paista 180-200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä