Ainekset
Pohja
250 g vehnäjauhoja
150 g voita
1 muna
kuivia herneitä painoksi
Täyte
300 g siitakesieniä
1 sipuli
2 rkl voita
150 g parmesanjuustoa
2 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
2 munaa
mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
Valmistusohje
Pohja
Sekoita jauhot ja pieneksi kuutioitu kylmä voi keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin 1 tunti. Kauli ohueksi irtopohjavuokaan ja nosta myös reunoille n.4 cm. Peitä taikina foliolla ja lisää kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia.
Täyte
Silppua sipuli hienoksi. Leikkaa sienet neljään osaan ja jätä pienet sienet kokonaisiksi. Kuullota sipuli voin kanssa kattilassa, lisää sienet ja anna hieman ruskistua. Mausta pippurilla ja suolalla. Raasta juusto ja sekoita sienten kanssa. Kaada piirakkapohjan päälle vuokaan. Sekoita maito, kerma, munat ja lisää piirasvuokaan. Paista 220 asteisessa uunissa 15- 20 minuuttia kunnes piiraan pinta on kauniin ruskea.