Reseptit

Sienipannari

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kun yhdistetään pannukakku, pekoni, sienet ja parmesaani saadaan iltapala, joka lämmittää niin mieltä kuin vatsaakin.

Ainekset

25 g voita

4 munaa

3 dl täysmaitoa

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl öljyä

2 rkl kuivattuja sieniä hienonnettuna

1 tl suolaa

mustapippuria

*

Päälle:

100 g pekonikuutiota

1 omena kuutioituna

2 rkl voita

½ dl parmesaania lastuina

viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Laita voinokare valurautapaistinpannuun tai muuhun uunin kestävään metalliastiaan. Nosta pannu uuniin ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot ja öljy. Lisää kuivatut sienet hienonnettuna ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nosta kuuma pannu uunista ja kaada siihen taikina. Laita pannu takaisin uuniin ja anna pannarin paistua kypsäksi 15–20 minuuttia.
4. Paista pekoneita pannulla. Lisää loppuvaiheessa kuutioidut omenat ja voi. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
5. Kokoa kypsän sienipannarin päälle kasa viinisuolaheinää ja pekoni-omenaseosta. Raasta päälle parmesaania. Nauti pannukakku lämpimänä.

Viinisuositus

Pfaff Pinot Blanc 2017

579957, Alkon tuotesivu
Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Cave Vinicole Pfaffenheim
Pinot Blanc
11,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia artikkeleita

TOP 5: Rotevat ja notkeat riistaviinit

10.10.2017 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

TOP 5: Sieniviinit

12.09.2017 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Ruokakuva: Sami Repo

Saimi Hoyerin sienitasting

09.09.2014 Henna Hietamäki + Kuvat Jouni Harala