viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Suolainen pannukakku: sienipannari

22.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kun yhdistetään pannukakku, pekoni, sienet ja parmesaani saadaan iltapala, joka lämmittää niin mieltä kuin vatsaakin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

25 g voita

4 munaa

3 dl täysmaitoa

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl öljyä

2 rkl kuivattuja sieniä hienonnettuna

1 tl suolaa

mustapippuria

*

Päälle:

100 g pekonikuutiota

1 omena kuutioituna

2 rkl voita

½ dl parmesaania lastuina

viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Laita voinokare valurautapaistinpannuun tai muuhun uunin kestävään metalliastiaan. Nosta pannu uuniin ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot ja öljy. Lisää kuivatut sienet hienonnettuna ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nosta kuuma pannu uunista ja kaada siihen taikina. Laita pannu takaisin uuniin ja anna pannarin paistua kypsäksi 15–20 minuuttia.
4. Paista pekoneita pannulla. Lisää loppuvaiheessa kuutioidut omenat ja voi. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
5. Kokoa kypsän sienipannarin päälle kasa viinisuolaheinää ja pekoni-omenaseosta. Raasta päälle parmesaania. Nauti pannukakku lämpimänä.

Viinisuositus

Pfaff Pinot Blanc 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
12,48 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sieni-kaalikääryleet tahinikastikkeella

time Created with Sketch.
2 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Bulgogi mausteisten kantarellien kera

time Created with Sketch.
maustumiseen 2 h + valmistukseen 20 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Sesongin parhaat sieniviinit ja -reseptit

21.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Syksyn parhaat Pinot Noir -punaviinit

18.08.2022 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Carménère – liha- ja sieniruokia rakastava rypäle

15.09.2021 Viinilehden toimitus + ruokakuvat Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä