viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Sieni-kyssäkaalirullat

17.03.2020 Reseptit Linnea Vihonen, viinisuositukset Antti Rinta-Huumo, tyyli Juuli Hakkarainen, Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
50 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kyssäkaali, suppilovahverot ja sitruunan maustama ricotta-juusto. Niistä syntyvät herkulliset sieni-kyssäkaalirullat. Tarjoa pinot gris -viinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g kyssäkaalia

vettä

50 g voita

2 rkl soijakastiketta

1 rkl tummaa seesamiöljyä

*

Täyte

300 g kantarelleja tai sesongin metsäsieniä

50 g voita

suolaa

mustapippuria

1 prk (200 g) pehmeää ricottaa

50 g pehmeää vuohenjuustoa

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1 limetti

suolaa

mustapippuria

*

Koristeluun

4 viipaletta parmankinkkua tai prociuttoa

pari oksaa tilliä

40 g parmesaania

½ dl tyrnimarjoja

sitruunankuorta raastettuna

Valmistusohje

1. Kuori kyssäkaali veitsellä ja muotoile se suorakaiteen muotoiseksi. Viipaloi mandoliinilla (tai veitsellä) paperinohuita levyjä. Ryöppää suolatussa vedessä minuutti, nosta pois ja anna jäähtyä.
2. Ruskista voi kattilassa.  Nosta pois liedeltä ja kaada soijakastike voin sekaan. Sekoittele, kunnes voi ei enää kupli. Mausta seesamiöljyllä.
3. Paahda parmankinkkua koristelua varten. Levitä kinkkuviipaleet leivinpaperoidulle uunipelille. Paista rapeaksi 160-asteisessa uunissa 10–13 minuuttia. Viipaleet rapeutuvat lisää vielä uunista pois ottamisen jälkeen.
4. Revi tai pilko sienet paloiksi ja laita kuumalle paistinpannulle. Paista sieniä, kunnes nestettä ei enää irtoa.
5. Lisää voi ja paista sieniä vielä voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota ¼ seoksesta talteen koristelua varten.
6. Sekoita ricotta- ja vuohenjuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä limetin kuoriraaste ja yhdistä sieniin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Levitä teelusikallinen täytettä kyssäkaaliviipaleen keskelle ja pyöräytä rullalle.
8. Koristele rullat hienoksi raastetulla parmesaanilla, murskatuilla parmankinkkuviipaleilla, sienillä, hienonnetulla tillillä, tyrnimarjoilla ja sitruunankuorella. Valuta karamellisoitua voi-soijaseosta reilusti rullien päälle.

Vinkki: Käytä ylimääräinen kyssäkaali Som Tam -salaatin valmistamiseen.

Viinisuositus

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
14,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pikkelöityä kyssäkaalia, päärynää ja katajasuolaa

time Created with Sketch.
pikkelöinti ja jäähdytys 2 h valmistusaika 10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Bulgogi mausteisten kantarellien kera

time Created with Sketch.
maustumiseen 2 h + valmistukseen 20 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Syksyn parhaat Pinot Noir -punaviinit

18.08.2022 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Carménère – liha- ja sieniruokia rakastava rypäle

15.09.2021 Viinilehden toimitus + ruokakuvat Sami Piskonen

Taivaalliset tattireseptit

30.08.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä