viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sieni-kaalikääryleet
Reseptit

Sieni-kaalikääryleet tahinikastikkeella

03.10.2023 Reseptit Meri-Tuuli Väntsi + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Satu Salmitie + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Sieni-kaalikääryleet syntyvät sesongin sienistä ja valkokaalista. Täydellistä syysruokaa!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 valkokaali

1 l sesongin sieniä (esim. kantarelli, tatti, suppilovahvero)

2 kevätsipulia

70 g saksanpähkinöitä

2 rkl oliiviöljyä

1 ½ dl risottoriisiä

9 ½ dl kasvislientä

2 tl kuivattua tilliä

½ tl muskottipähkinää jauhettuna

½ tl valkopippuria jauhettuna

suolaa

1 dl tahinia

1 sitruunan mehu

*

Viimeistelyyn:

oliiviöljyä

tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Täytä iso kattila puoliksi vedellä, kiehauta. Irrota kaalista kanta siten, että uloimmat lehdet irtoavat. Laske kaali irtolehtineen varovasti kattilaan. Keitä kaalia käännellen sitä välillä ja nosta lehdet siivilään sitä mukaa kun ne pehmenevät. Voit avittaa pienempien lehtien irtoamista pihtien tai veitsen avulla. Säästä pienimmät lehdet ja kaalin sydän toiseen ruokaan, kuten keittoon.
2. Puhdista ja kuutioi sienet. Suikaloi kevätsipuli, erottele vihreä ja valkoinen osa. Paahda saksanpähkinät kullanruskeiksi kuivalla pannulla tai 160-asteisessa uunissa. Jäähdytä ja rouhi.
3. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sienet ja kevätsipulin valkoinen osa. Kuullota noin 5 minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullotusta, kunnes riisin muuttuu läpinäkyväksi. Lisää 7 ½ dl kasvislientä ja kiehauta. Keitä riisi kypsäksi keskilämmöllä, noin 20 minuuttia. Kaada seos kulhoon.
4. Sekoita riisiseoksen joukkoon kevätsipulin vihreät osat, saksanpähkinärouhe, tilli, muskottipähkinä ja valkopippuri. Mausta suolalla.
5. Ohenna kaalinlehtien paksua ruotia veitsellä ja aseta kannalliseen reunaan 1 rkl riisitäytettä. Kääri puoliväliin, taita sivut keskelle ja rullaa loppuun. Aseta kääryleet tiiviisti uunivuokaan. Kaada 2 dl kasvislientä vuokaan ja paista 185-asteisen uunin keskiosassa 45 minuuttia.
6. Nosta kaalikääryleet vadille jäähtymään. Mittaa kulhoon 1 dl uunivuoan pohjalle kerääntynyttä lientä (jatka tarvittaessa vedellä), tahini ja sitruunamehu. Sekoita ja mausta suolalla.
7. Tarjoa kaalikääryleet huoneenlämpöisinä tai kylminä tahinikastikkeen kera. Viimeistele oliiviöljytipoilla ja tuoreella tillillä.

Viinisuositus

Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut 2022

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Veneto
15,48 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Hapanimelät ruusukaalit

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kasvisruoka
Pääruoka

Bulgogi mausteisten kantarellien kera

time Created with Sketch.
maustumiseen 2 h + valmistukseen 20 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Alkon uutuudet syysiltoihin

16.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Klassikot syyskauden ruokapöytään: baroloa ja riistakäristystä

Kaupallinen yhteistyö

11.10.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä