Vahteran resepti

Seesaminsiemenillä kuorrutettu kuha ja juures-mantelimuhennos

26.06.2012 Antti Vahtera

Klassiseen kuhaan saat hieman vaihtelua kuorruttamalla kuhan seesaminsiemenillä ja seesamiöljyllä. Tarjoile kuhan kanssa juures-mantelimuhennosta ja voi-valkoviinikastiketta.

Ainekset

4 ruodotonta kuhafileetä

1 dl seesaminsiemeniä

200 g voita

2 rkl seesamiöljyä

100 g kuorittua perunaa

300 g kuorittua selleriä

50 g paahdettuja mantelilastuja

1 dl hienonnettua persiljaa

1 dl hienonnettua ruohosipulia

mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Voi-valkoviinikastike:

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

100-150g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Keitä kuoritut perunat ja sellerikuutiot miedossa suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna kuivahtaa.
2. Lisää pehmeä voi, persilja, ruohosipuli ja sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi soseeksi.
3. Mausta kalat vatsapuolelta ja nosta voidellulle uunipellille nahka ylöspäin.
4. Sivele kalan pintaan seesamiöljyllä maustettua notkeaa voita. Ripottele runsaasti seesaminsiemeniä voin päälle ja grillaa muutama minuutti noin 220-asteisessa uunissa grillivastuksilla.
5. Nosta juurespyreetä lautasen keskelle ja sirottele päälle mantelilastuja. Nostele kuhat pyreen päälle.
6. Voit friteerata öljyssä koristeeksi ja makua korostamaan kalan päälle ohuita sellerisuikaleita.
7. Tarjoile voi-valkoviinikastikkeen kanssa.

Voi-valkoviinikastike

1. Hienonna salottisipuli ja keitä hiljalleen kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin 2/3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen.
3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Helppo palloperunasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Lue lisää

Halloum on grillistä tuttu – parita sille nämä viinit!

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden hanaviini on valittu! Katso voittajapunkku ja -valkkari

16.06.2021 Viinilehden toimitus