Yleinen

Schwartzwaldin suklaamousse

14.12.2017 Sanna Kekäläinen + Kuva: Sami Repo

Schwartzwald- eli black forest -kakku on talvikauden klassikko, jossa maistuvat suklaa ja kirsikat. Perinteinen herkku taipuu mutkattomaan olomuotoon triflessä.

Ainekset

4 annosta

20 min + jähmettymiseen 20 min

*

100 g tummaa suklaata

50 g maitosuklaata

2 dl kuohukermaa

*

Lisäksi:

4 dl suklaa-, mauste- tai hedelmäkakkupaloja

1/2 dl portviiniä

6 dl tuoreita kirsikoita tai 1 prk (350/175 g) hapankirsikoita

50 g tummaa tai maitosuklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Rouhi suklaat ja sulata ne. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ensin 1/3 vaahdosta suklaasulaan. Kääntele varovasti. Lisää loppu vaahto käännellen mukaan.
3. Paloittele kakkupalat. Kostuta ne kevyesti portviinillä. Paloittele kirsikat ja poista kivet, jos niitä on.
4. Lusikoi tarjoiluastioihin kerroksittain suklaamoussea, kakkupaloja ja kirsikoita. Nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Viimeistele rouhitulla suklaalla.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä myös kevyesti tomusokerilla maustettua kermavaahtoa kirsikoiden kaveriksi.

Viinisuositus

Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2015

Alkon tuotenro: 439346

Valkoviini Italia
23,50 €
0.5 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pähkinäiset vuohenjuusto-uuniviikunat

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Mustikka-sinihomejuustoleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Vuohenjuusto-puolukkaleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Tšekkiviinit nostavat päätään – missä mennään, Moravia?

08.12.2021 Sanna Pöyry + kuvat Josef Chlad

RAW Berlin – Viinimessut pandemian keskellä

08.12.2021 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus