viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Schwartzwaldin suklaamousse

14.12.2017 Sanna Kekäläinen + Kuva: Sami Repo

Schwartzwald- eli black forest -kakku on talvikauden klassikko, jossa maistuvat suklaa ja kirsikat. Perinteinen herkku taipuu mutkattomaan olomuotoon triflessä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

20 min + jähmettymiseen 20 min

*

100 g tummaa suklaata

50 g maitosuklaata

2 dl kuohukermaa

*

Lisäksi:

4 dl suklaa-, mauste- tai hedelmäkakkupaloja

1/2 dl portviiniä

6 dl tuoreita kirsikoita tai 1 prk (350/175 g) hapankirsikoita

50 g tummaa tai maitosuklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Rouhi suklaat ja sulata ne. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ensin 1/3 vaahdosta suklaasulaan. Kääntele varovasti. Lisää loppu vaahto käännellen mukaan.
3. Paloittele kakkupalat. Kostuta ne kevyesti portviinillä. Paloittele kirsikat ja poista kivet, jos niitä on.
4. Lusikoi tarjoiluastioihin kerroksittain suklaamoussea, kakkupaloja ja kirsikoita. Nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Viimeistele rouhitulla suklaalla.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä myös kevyesti tomusokerilla maustettua kermavaahtoa kirsikoiden kaveriksi.

Viinisuositus

Domini Veneti Recioto della Valpolicella 2017

Alkon tuotenro 1:

Makea viini Veneto
23,99 €
0,5 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä