Ainekset
600 g porsaan ulkofileetä
150 g pekonisiivuja
50 g vihreitä oliiveja
1 dl silputtua persiljaa
2 rkl Dijon- sinappia mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa filee veitsellä auki ohueksi levyksi viilto kerrallaan, niin että se pysyy yhtenäisenä palana.
2. Sivele levylle sinappia, mausta pippurilla ja kevyesti suolalla.
3. Lado levylle pekoniviipaleet vieri viereen, päälle viipaloidut oliivit ja persiljasilppu.
4. Kääri levy tiiviisti rullaksi (kuten kääretorttu) ja sido puuvillalangalla tiukaksi paketiksi.
5. Mausta fileen pinta vielä pippurilla, suolalla ja ruskista pinta grillissä kullanruskeaksi.
6. Nosta filee savustuspussiin ja sido pussin suu tiukasti kiinni.
7. Kuumenna kaasugrilli erittäin kuumaksi. Mikäli käytät hiiligrilliä, odota että erittäin kuuma hiillos alkaa muodostua. Lisää savustuspussi ritilälle mahdollisimman lähelle kuumuutta ja anna savustua noin 30 minuuttia.
8. Laske kaasugrillissä lämpötilaa. Hiiligrilliä käyttäessäsi voit nostaa ritilää yhden pykälän ylöspäin. Jatka savustusta vielä 15 minuuttia.
9. Nosta savustuspussi ritilältä. Anna lihan mehustua pussissa ennen avaamista vielä noin 10 minuuttia. Avaa pussi saksilla sivureunoja pitkin. Varo kuumaa höyryä.
10. Poista rullasta narut ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile vaikka grillattujen paprikoiden ja sipuleiden kanssa.