viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Savusimpukka-shotti

19.12.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Tarjoile makupaloja vaihteeksi pikkukipoista. Keittoshotti maistuu lempeästi purjolta ja fenkolilta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8 pikku- tai 4 isoa annosta

gluteeniton, munaton

30 min

*

1 (170 g) purjo

1 (200 g) fenkoli

6 dl kanalientä

1/2 sitruuna (raastettu kuori)

1 rkl sitruunamehua

2 1/2 dl savujuusto-ruokakermaa

1 rkl maizenasuurustetta

1 tlk (200 g) savustettuja simpukoita

1 dl lehtipersiljaa tai kirveliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Halkaise purjo ja fenkoli. Huuhtele huolellisesti. Poista fenkolista kanta. Leikkaa purjo ja fenkoli paloiksi.
2. Kuumenna kanaliemi. Lisää fenkoli, purjo ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Keitä 10 minuuttia.
3. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi. Kaada keitto takaisin kattilaan.
4. Sekoita ruokakerma ja maizena kipossa. Kaada seos keiton joukkoon. Kuumenna keittoa pari minuuttia sekoitellen, kunnes keitto hieman sakenee.
5. Kaada keittoa pieniin annoskippoihin. Lisää joukkoon savustettuja simpukoita ja yrttiä.

Vinkki: Keiton voi valmistaa hyvin jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Lämmitä juuri ennen tarjoilua.

Viinisuositus

Waimea Sauvignon Blanc 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
14,89 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Majoneesimunat

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Rannikkomatkalle Englantiin

26.02.2024 Teksti Kalle Kirstilä + Kuvat Robert Seger

Australialainen pioneeri Wynns Coonawarra Estate

Kaupallinen yhteistyö

26.02.2024 Viinilehden toimitus + kuvat Wynns Coonawarra Estate

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä