Viisi viiniä, savusiikaa ja kurkkusalaattia

Valitsimme siialle viisi herkullista ja erityylistä viiniä Ranskan Bourgognesta. Valitse suosikkisi tai maista kaikki.

10 min + 20 min
servings 4-6 annosta

05.09.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Reseptikuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 (noin 1 kg) savusiika

keitettyjä perunoita

*

Kurkkusalaatti:

2 pientä kurkkua

1 ruukku ruohosipulia

1 ruukku kirveliä

1 sitruuna

1 dl kreikkalaista jogurttia

1/2 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Valmista kurkkusalaatti. Pese kurkku. Leikkaa pituussuuntaan halki ja poista siemenet. Viipaloi kurkku. Hienonna yrtit.
  2. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu.
  3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna salaatin maustua jääkaapissa hetki.
  4. Tarjoa kurkkusalaatti savusiian ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla