Reseptit

Savujuustopiirakka

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
8 annosta

Perinteisen ranskalaisen quichen täytteeksi raastetaan maukasta savujuustoa. Omenaviipaleet tuovat täytteeseen sopivasti hapokasta makeutta suolaisen ilmakuivatun kinkun vastapainoksi.

Ainekset

3 dl erikoisvehnäjauhoja

75 g kylmää voita

1 munan keltuainen

noin 2 rkl vettä

*

Täyte:

2 munaa

3 dl kermaa

200 g savujuustoa raastettuna

1 pieni omena

100 g ilmakuivattua kinkkua

10–12 salvian lehteä

mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

1. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi.
2. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Pese omena, poista siemenkota ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
3. Painele kylmentynyt taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
4. Kaada muna-kermaseos pohjan päälle. Asettele päälle omenaviipaleet, ilmakuivattua kinkkua ja salvianlehtiä.
5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
6. Anna jäähtyä. Rouhaise päälle mustapippuria ennen tarjoilua.

Vinkki: Saat gluteenittoman piirakan vaihtamalla vehnäjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen tai kaurajauhoihin.

Viinisuositus:

Pfaff Pinot Gris 2019

Alkon tuotenro: 007485

Valkoviini Alsace
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Metsästäjän riistapiirakka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Blinipiirakka

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Kalaruoka
Alkuruoka

Maa-artisokka-tattigalette

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Emmental ja 3 x juomasuositus

25.05.2020 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Metsuri-juusto ja 3 x juomasuositus

10.03.2020 Antti Uusitalo + Laura Riihelä

3 x portviini ja juusto

19.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä