viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Savujuustopiirakka
Reseptit

Savujuustopiirakka

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
8 annosta

Perinteisen ranskalaisen quichen täytteeksi raastetaan maukasta savujuustoa. Omenaviipaleet tuovat täytteeseen sopivasti hapokasta makeutta suolaisen ilmakuivatun kinkun vastapainoksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 dl erikoisvehnäjauhoja

75 g kylmää voita

1 munan keltuainen

noin 2 rkl vettä

*

Täyte:

2 munaa

3 dl kermaa

200 g savujuustoa raastettuna

1 pieni omena

100 g ilmakuivattua kinkkua

10–12 salvian lehteä

mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

1. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi.
2. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Pese omena, poista siemenkota ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
3. Painele kylmentynyt taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
4. Kaada muna-kermaseos pohjan päälle. Asettele päälle omenaviipaleet, ilmakuivattua kinkkua ja salvianlehtiä.
5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
6. Anna jäähtyä. Rouhaise päälle mustapippuria ennen tarjoilua.

Vinkki: Saat gluteenittoman piirakan vaihtamalla vehnäjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen tai kaurajauhoihin.

Viinisuositus:

Pfaff Pinot Gris 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka
Jälkiruoka

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä